Masochistiska folkpartister

Integrationsminister Erik Ullenhag (fp) kungjorde den 26 mars i år, regeringens nya kommission mot så kallad antiziganism vars syfte är att åstadkomma en kraftsamling i arbetet mot antiziganism och att överbrygga den förtroendeklyfta som finns mellan zigenare och samhället i övrigt. Kommissionen leds av Thomas Hammarberg – en tidigare aktiv folkpartist.

Under flera år har det utgått påbud från antidiskriminationssministeriet, bestående av Erik Ullenhag och Maria Leissner (fp), om att vi skall fira romernas år, att det skall skrivas s k vitböcker, att alla upptänkliga register skall granskas så att inte romer finns registrerade i dessa och nu alltså denna kommission. Vältrandet i en påstådd svensk skuld till zigenarna tycks aldrig ta slut. Alla med förnuftet i behåll och med bara lite kunskaper i historia vet att zigenarnas situation i Sverige, i huvudsak kan relateras till deras eget beteende, seder och bruk.

Maria Leissner har uttryckt sig så här:

”Sanningen om romerna måste lyftas fram. Ända upp på regeringsnivå i Frankrike anklagar man en etnisk grupp för kriminalitet och hetsar kollektivt. Det är ofattbart att det förekommer i Europa 2010.”


I samband med detta kan det vara intressant att ta del av vad en auktoritet på området, prof. em. i etnologi Karl-Olov Arnstberg har kommit fram till vilket redovisas i artikeln Multikultilinjen helt avklädd. Det som han redovisar är betydligt mer relevant än det politiska korrekta och verklighetsfrånvända pladder som dessa folkpartister torgför. Citat ur artikeln:

”Debatt om romer (och invandrare) får inte i Sverige föras genom att ta upp konkreta konflikter och beskrivningar av vad som faktiskt händer. Debattörernas uppgift är att ”ställa sig på romernas sida och påvisa förtrycket.”

Utan att gå in på Arnstbergs beskrivning av den svenska verkligheten, hävdar Hammarberg att sanningen är att romerna har diskriminerats. När Arnstberg bereds plats för ett svar som går ut på att romerna i stället gynnas, återkommer Hammarberg och hänvisar till förintelsen och de pågående förföljelserna av romer i Östeuropa. Hammarbergs slutsats blir att Arnstberg må ha rätt i vilka enskilda faktabeskrivningar som helst men han får inte dra några allmänna slutsatser av det.

Så här tycker och agerar sanna kulturmarxister, i det här fallet de nämnda folkpartisterna, vilka har sina huvuden djupt neborrade i sanden och som inte vill diskutera sakfrågor och inte göra relevanta analyser. Det är emellertid inget nytt eftersom vi har hört samma sak även om andra som inte hör hemma i landet.

En person som skriver på Flashback har gjort en brottsligheten 10-i-topplista genom att databehandla de 10 000 vanligaste efternamnen i Sverige mot domar i Lexbase register. De olika posterna visar:

Efternamn, antal personer med efternamnet, antal domar, procentuell andel av alla med efternamnet, överrepresentation gentemot resten av listan med dömda.

Kolompar, 83 pers., 32 domar, 38.5%, överrepr. 2 164%
Grönfors, 201 pers., 66 domar, 32.8%, överrepr. 1 843%
Taikon, 108 pers., 34 domar, 31.5%, överrepr. 1 768%
Blomerus, 158 pers., 48 domar, 30.4%, överrepr. 1 705%
Bollström, 104 pers., 30 domar, 28.9%, överrepr. 1 620%
Lindeman, 416 pers., 119 domar, 28.6%, överrepr. 1 606%
Bessik, 142 pers., 39 domar, 27.5%, överrepr. 1 542%
Svart, 124 pers., 33 domar, 26.6%, överrepr. 1 494%
Demetri, 111 pers., 29 domar, 26.1%, överrepr. 1 467%.
Sepulveda, 85 pers., 20 domar, 23.5%, överrepr. 1 321%

Listan förtecknar alltså personer som folkpartisterna påstår har blivit utsatta för ”antiziganism”.

Åter till Hammarberg. Han har varit ordförande i Folkpartiets ungdomsförbund 1966–1969, ordförande i svenska sektionen av Amnesty International 1970–1974, generalsekreterare i Amnesty International 1980–1986 och Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter 2006–2012. Han har sålunda varit ”handelsresande i godhet” och tillhört det högavlönade frälset som vanligtvis inte plägar att bo i mångkulturen.

Hammarberg har bidragit till att den Egyptiske terroristen Ahmed Agiza har fått PUT i Sverige. Agiza misstänktes ha en ledande ställning i Al-Jihad, som ingår i Al Qaida och dömdes till 25 års fängelse i Egypten men släpptes under den ”arabiska våren” fri av sina muslimska bröder. Den f d EU-kommissionären och våra politiker anser alltså att sådana hör hemma i Sverige. Agiza platsar antagligen bland de ca 1 500, eller betydligt fler krigsförbrytare som antas befinna sig i Sverige. Julia Caesar har skrivit följande mycket läsvärda Söndagskrönikor på danska Snaphanen som avhandlar Agiza:
Vems ansvar är Ahmed Agiza?
Ett paradis för krigsförbrytare

I mars 2011 dödades 12 FN-anställda av en afghansk muslimsk mob i Mazar-e Sharif i Afghanistan. Mördandet föranleddes av att en pastor vid namn Terry Jones, boende i USA brände en bok som heter koranen. Hammarberg var mycket snar att uttala sig och lade direkt skulden för terrordådet på pastorn men inte på dem som stod för dödandet. Bokbål är ingen bra idé och det var sådant som bl a Hitler praktiserade, men varför detta fördömande och denna upprördhet över en bränd bok?

Hammarberg skriver om ”Europeiska muslimer som är stigmatiserade av populistisk retorik”.

I OICs skrift om att Europa står inför en kris på grund av islamofobi ”Fifth OIC Observatory Report on Islamophobia” finns följande av Hammarberg:

This increasing level of Islamophobia in Europe prompted Thomas Hammarberg, commissioner for Human Rights at the Council of Europe (CoE), to warn that the continent was facing what he called a “crisis situation” because of rising xenophobia and Islamophobia, and the reason had been “a lack of courage among the politicians to stand up and defend the values that we have agreed upon in Europe, since quite some time… [and] … some politicians are not clear about human rights principles and the fact that we cannot accept xenophobia, Islamophobia, racism…This is seen by some people as legitimizing their prejudices, which in turn has unfortunately led to the growth of some extremist movements who feel that their position, their propaganda has actually been more or less approved by the leading politicians. So there is a combined crisis here when it comes to basic values, fear among the people and the lack of principled positions by the politicians.”

Vidare i samma skrift av Hammarberg om burqa och xenofobi:

EU: Human Rights Commissioner blasts anti-burqa legislation – The Council of Europe, the oldest European institution specialized in human rights, on 20 July 2011 strongly criticized recent French and Belgian legislation targeting the burqa. Thomas Hammarberg, the Council of Europe’s commissioner for human rights, said on the same day in a written statement that penalizing women who wore the burqa did not liberate them. Instead, he insisted, that the way the dress of a small number of women had been portrayed as a major problem requiring urgent discussion and legislation was “a sad capitulation to the prejudices of xenophobes”

Hammarberg står inte så högt i kurs i Danmark. Danmarks integrations- och utvecklingsminister, Sören Pind har karakteriserat Hammarberg på följande sätt:

”Mannen är uppenbarligen en idiot och därför inte värd att slösa tid på”.
Politiken
SvD

Bengt Westerberg (fp) utnämndes i maj 2011 till särskild utredare om främlingsfientlighet. I den resulterande rapporten SOU 2012:74 föreslogs bland annat att 650 miljoner kronor skall används för att utbilda lärare i kamp mot främlingsfientlighet. Även Skolinspektionen, Diskrimineringsombudsmannen, de lokala antidiskrimineringsbyråerna, Forum för levande historia och Ungdomsstyrelsen skall mobiliseras i kampen mot hjärnspöket.

Nostradamus_i_norr vill lämna ytterligare några uppslag till Ullenhag och hans gelikar i folkpartiet. För att ytterligare gräva ner sig i svensk skuld och skam är det på sin plats att skriva en vitbok om slavhandeln på ön Saint Barthélemy i Karibiska havet som var svensk under åren 1784-1878. När detta är klart kan någon utredare ta sig an Gustav II Adolf’s och Karl XII’s härjningar i Europa. Därefter kan krigen mot danskarna vara aktuella och vikingarnas härjningar för ca 1200 år sedan. Historien är ju en outtömlig källa för dem som önskar att klä sig i tagelskjorta och att späka sig. Det är bara fantasin som sätter begränsningar för masochismen.

9 thoughts on “Masochistiska folkpartister

 1. Är verkligen Thomas Hammarberg f.d. sosse? Har alltid trott han är och var sosse. Jag beundrar den mannen stort. Var väl chef för Amnesty om mitt minne är intakt. Jag gav inget i helgen, men gumman gav en tjuga utanför Kvantum i Oxelösund. Det är synd om ALLA som är fattiga.

 2. Rom betyder i vissa zigenarkretsar ungmö som ingen ville ha. Det heter zigenare och inget annat. Rom är ett påhitt från idioterna i folkpartiet. Zigenarna själva vill inte bli kallade romer.

 3. Det är inte frågan om den ena eller den andre. För mig räknas den som arbetat och tjänat sina pengar själv. Ullenhagen räknar jag till den grupp som kallas romer – för mig samma tjuv eller parasiter. Sverige måste vakna upp nu, snart är det val. Gäller tala med alla som kan förmås att inte rösta på sju klövern. Vinner sju klövern fortsätter raset för Sverige

 4. Konstigt att dom rasistiska svenskarna aldrig har gjort något för zigenarna, dom har trots allt överlevt här i femhundra år utan att arbeta. Hur har det gått till? Kanske att vi borde få något tack!

 5. ”sanningen om romerna måste lyftas fram” Ett tips, vi vet nog redan vad vi behöver veta och mer därtill!

 6. Jag tycker att Folkpartiet skulle ägnat lite tid åt att redovisa hur mycket zigenarna stulit för i alla affärerna med mera under alla åren Sverige.

  Varför gör dom inte det?

  Jag har själv studerat zigenarnas stölder under många år som barn och jag är knappast den enda som kan slå hål på Myten att zigenare inte stjäl.

 7. Jag jobbade under 80-talet på en större bilverkstad i Gävle. Vi hade återkommande kunder med namnen Grönfors, Lindeman och Svart. Det var ett helvete att få dessa att betala vad det kostade att få deras mätarskruvade gamla taxibilar lagade. Alla möjliga och omöjliga ursäkter till att de inte skulle betala. Sedan kom Svensson in och skulle få sitt ”fynd” servat, bilar som menligt mätaren bara gått ca 10 tusen mil och som Svensson köpt av zigenare, men som enligt databasen på verkstaden hade gått 40-50000 mil senast den var inne för reparation. På den tiden var detta en lukrativ affärside för dessa ständigt förföljda…. Lite kuriosa i sammanhanget.

 8. Ett land skall inte bara vara roligt att bo i? Det skall vara rätt också!

  Just nu känns det varken roligt eller rätt.

  • Crilla
   Man kan ha olika uppfattningar, för mej känns det skapligt, trots små inkomster kan jag ta en lördagspromenad och handla mej något gott att äta och dricka.
   Idag tänkte jag att romerna får hitta nån annan inkomstkälla än mej.

Kommentera