Den svenske somaliern i Kenya

TERRORISM/INVANDRING. Igår skrev vi om ”svensken” som gripits misstänkt för terrorbrott i Kenya. Hos de flesta PK-media var han bara svensk. Idag har det kommit lite fler uppgifter, nu är det en svensk med somalisk bakgrund enlig bland annat SVT.

Det visar sig att det är en 18-årig somalier som av någon anledning har fått svenskt medborgarskap. Den 18-årige somaliern hade besökt sin mamma i Somalia och därifrån rest vidare med en grupp idrottsungdomar till Rift Valley, där fattade polisen misstankar när han istället för att träna kontaktade andra unga män för att tala om kampen i Somalia.

– De andra somaliska männen blev illa berörda av hans närmanden. Dessutom har den här mannen gjort många nattliga samtal till Somalia. Det är ingen tvekan om att han har försökt radikalisera unga män här, säger poliskällan.

Polisen säger också att mannen haft mycket goda kunskaper om al Shababs verksamhet i Somalia. Han greps av polis den 28 mars.

– Han är överlämnad till antiterrorenheten för att sedan bli prövad i domstol, säger poliskällan till Sveriges Television.

18-åringens pass ska enligt uppgifter ha blivit stulet, och han kunde därför inte uppvisa ett giltigt visum, och det var därför han inte släpptes på fri fot.

-Pettersson skulle gärna att vår statliga opartiska och licensfinansierade television ställde några kontrollfrågor.

  1. Varför har den 18-åriga somaliern fått svenskt medborgarskap och varför bor han inte med mamma i Somalia?
  2. Är han ett så kallat ensamkommande barn?
  3. Hur finansierar en 18-åring resor från Sverige till Somalia och vidare resor till  och uppehälle i Kenya?
  4. 18-åringen uppger att hans pass blivit stulet när han grips av kenyansk polis, brukar man inte anmäla det till svenska myndigheter ex. ambassaden i Kenya?

Nåväl, det är bara några tankar. SVT journalister har säkert sina skäl att inte ställa de kritiska frågorna. Svaren kanske inte blir de önskade…

2014-04-05_2017

2014-04-04_2004

 

22 thoughts on “Den svenske somaliern i Kenya

  1. Ullenhags abnorma hycklande? Förödande för vårt land! Riksrätt! Själv? Bor han vitt, skyddas av SÄPO,Ett satans jävla ”svin” Som liten? Bodde han vitt, i Uppsalas rikemansområde, jag spelade Tennis med fadern, chefsredaktör för ”strunt” Skyltar överallt där det uppmanades?: Skydda dina grannar! Mot Brott??? Troligen? Mot invandring!Jävla hycklare! Till 100%…

  2. Fanns det någonsin en importerad arab el.nigger,som erkänt sina brott eller fel de begått ?

    • Niggern ha sålt passet (20000 ha jag hört är marknadspris) så någon annan nigger kan använda det

  3. Ytterligare stärker det min övertygelse? Att SÄPO är ”gubbsittfläsk” När Terroristen försökte spränga 100 tals i ”luften” i Stockholm? Då går myndigheter in och? Anmäler den som satt upp en Cam(där terroristen visade sig??????) Sverige i ett ”nötskal” Snart har vi 100 Tals minareter dessutom, Ullenhags Älsklingar, nu höll ju Ullenhag tal, där Romernas lyfts upp till ”gudar! Vidrigt! Apropå ”ingenting”? Gissa vem som fick min lägenhet, när grovt förtal härjade om mig? Naturligtvis! SOMALIER 2008!

  4. Jag må illa bara jag se dessa arroganta livsformer stylta runt i stan eller köra runt i Mogadishu stil i sina nya bilar på stan.

  5. De bara skriver så för att väcka medlidande för den stackaren, han ha väl såld passet så någon annan ”look a like” kan använda passet, därför ha svinet inte anmält passet som stulen. För om han gör detta är passet useless. I alla fall i Europa.

  6. Det är som med gumman som kom i vägen när de skulle ha ut en rökare från bussen. När gumman sedan äntrade bussen igen, så kände chauffören inte igen henne utan ville ha betalt. Då sa gumman. Men jag skulle ju bara gå ut och släppa av en rökare.

  7. Börjar bli illa när somalierna tycker att vi ”svenskar” är för extrema!

  8. Undra på att Sverige får dåligt rykte runtom i världen med när sådana svinbabbar kallar svenskar.

    • Vi är snart inte välkomna någonstans! Men det är tydligen ett nätt litet pris som 85-90 % av svenskarna gärna betalar!

  9. Jaså nättrollet har bytt identitet igen och krälat fram från jordens inre.

  10. Sveriges och svenskars goda rykte i världen är för all framtid nersmutsat. Det politiska etablissemanget tillsammans med massmedia har på kort tid raserat vad många tidigare generationer byggt upp, att bygga upp kräver kunskap och tid, att rasera kan stollar göra i en blinkning.

  11. Hur många pass har han blivit av med. Det kanske är på det sättet han fått råd att åka kors och tvärs. Och hur många som liknar honom sitter här i Sverige och planerar.

  12. Så är livet i inbördeskrig unga män utan livserfarenhet är lätta att lura till meningslösa våldshandlingar

    • Har vi inbördeskrig i Sverige? Dom i Kenya var tydligen inte så lättpåverkade som ”svensken”!

    • Ed, så farligt är väl inte inbördeskriget i Sverige ännu, bara lite stenkastning, bilgrillning och skottlossningar varje dag, det behöver väl ”svensken” inte fly till Somalia och Kenya för…

Kommentera