Basmahs salong – en mansfri zon

GÄVLE. Kvinnor med slöja vill också vara fina i håret. Men hårsalongernas stora fönster avskräcker. Nu har Basmah Samberger öppnat en salong i Gävle bara för kvinnor och med gardiner som skyddar mot insyn.

2014-04-05_0705

Beautycenter Basma ligger på Kopparslagargatan och har haft öppet en vecka. Det är den första salongen i Gävle bara för kvinnor. Barn under elva år är också välkomna, läser vi på en liten skylt på dörren när vi plingar på.

Basmah Samberger har arbetat som frisör i nästan 20 år, både i Jordanien och Dubai. Där finns det nästan bara separata salonger för män och kvinnor.

– Även i Sverige finns det kvinnor som inte vill ta av sig sin sjal eller slöja på en offentlig plats. Men hos mig kan de känna sig trygga.

I Gävle har hon pratat med kvinnor i slöja som berättat att de antingen brukar klippa sig själva hemma eller vänta tills de åker utomlands eftersom de på en vanlig salong riskerar de att bli sedda av förbipasserande på gatan eller att män kommer in under klippningen.

-Pettersson antar att det här visar ett samhälle som PK vill ha eftersom de inte protesterar – med PK, FI, MP, S, Vänster och Alliansen tillbaka till kvinnoförtrycket och medeltiden…

Arbetarbladet 

8 thoughts on “Basmahs salong – en mansfri zon

  1. Undrar hur dom tänker? Undrar om det inte är slöjkvinnornas ”karlar” som förbjuder dem att gå till frissan?

    Att någon svensk skulle bli översexualiserad och flippa ur om han genom ett skyltfönster såg håret på en kvinna? Detta är så absurt att man inte tror det är sant.

  2. calleban99 – Mälardalen – Överlevt tortyr,mobb, utfrysning,slag,förtal,Skendrunkningar, hugg, , piskor, sket på mig i 11 långa år, lärde mig Cykla som 11 åring, simma som 12 årig... Kunde inte ens doppa mitt huvud under vattnet...
    Calle skriver:

    Gävle? Primitivt samhälle förr eller senare, Förr var det tatuerade sjömän som gick i land och drack en öl, nu ? Primitiva Satans versers Allah Dyrkare! Fy! Faaaaaaaaaaaaaaaan!

  3. Det här har ingen förankring i svensk lag, ett kryss över en manlig streckgubbe, dagens skratt är räddat. ”Men hos mig kan de känna sig trygga” säger tokfan. Om jag sätter upp en skylt med en kryssad svart streckgubbe på min ytterdörr kommer jag att bli lagsökt innan bläcket hunnit torka. Om jag dessutom kostar på mig att förse denna streckgubbe med krulligt hår då jävlar ligger jag verkligen pyrt till.

    • Annars riskerar hon att mannen byter till en nyare årsmodell.
      Du vet inte hur lätt man kan ragga damer i Arabien om man har socialbidrag i Sverige. Folk flockar sig runt dom som runt gubbar i Thailand eller gummor i Gambia

KommenteraAvbryt svar