Leif GW Persson tror på frikännande


Leif GW Persson rullas in Starkt gjort att vara där!

Leif GW Persson rullas in Foto SN
Starkt gjort att vara där!

Nu är rättegången mot Stjärnhovsbonden Claes Roempke igång och inne på sin andra dag. Jag skulle ha följt rättegången på plats, men min sjukdom satte stopp för någon närvaro. Det skulle annars varit roligt att hälsa på Leif GW Persson då vi har åtminstone en gemensam bekant.

Leif GW har ju flera gånger tagit upp fallet på sitt TV-program ”Veckans brott”. Under förmiddagen igår så var det inget nytt för honom. ”Den tilltalade betedde sig precis som jag trodde att han skulle göra, nämligen att förneka att han avsett att göra en anmälan om stöld till försäkringsbolaget. Det är juridiskt intressant”, menar Persson.

Han fortsätter att kritisera polisens utredning och anser den bristfällig. Att inte komma förrän dagen efter brottet är ett av misstagen.
”Polisutredningen är obefintlig i mån den inte är usel, men det kan man inte belasta honom för”, säger GW och menar bonden.

”Anta att det hade funnits en massa spår, som tydde på att man hade trixat med kreatur, vilket hade stärkt hans egen ståndpunkt”, fortsätter GW.
” Om jag skulle gissa här nu så tror jag han blir frikänd. Det ska han naturligtvis bli om det fortsätter på det här viset” enligt vad GW Persson tycker.

På frågan om ifall han själv hade friat bonden svarar han så här. ”Ja som det ser ut nu, det är klart. Hade jag suttit här och fått lyssna på det här och det hade fortsatt på samma sätt, då vore det ett jävla övergrepp om jag skulle fälla honom. Vi får hoppas att åklagaren kan spotta upp sig”. säger Leif GW Persson, för dagen sittande i en rullstol efter en nyligen utförd höftledsoperation. Det är hans envishet som tagit honom till Nyköpings tingsrätt antar jag, men om det inte skadar honom så härdar det bara Leif GW.

Intervjun gjord av Maria Gustavsson för SN papperstidningen

SN.se

 


4 responses to “Leif GW Persson tror på frikännande

 • Roland Karlsson

  Leif GW är klok som en pudel.

  Gilla

 • Olli Rein

  Crilla! Ingen är helt oskyldig. Varken du eller jag eller bonden. Han har bara haft otur den här gången. När jag testade min dåvarande Audi på motorvägen mellan Nyköping och Oxelösund, så stod mätaren på 190 nästan dubbelt mot det tillåtna. Men min tur höll i sig då. Vad du har gjort får du hålla för dig själv, men jag tror inte att du är helt utan skuld.
  Den av eder som är utan skuld, kastar första stenen, sa vår mästare. Ingen sten blev kastad. Nu skulle jag ju behövt kunna rätt bibelställe, men det får ni leta upp själva om det intresserar er. Jag klarar mig utan.

  Gilla

 • Crilla

  Undrar om ev. frikännandet betyder att GW anser honom oskyldig?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: