Kvarteret Stian i Nyköping bebyggs med hyresrätter.

NYKÖPING Hundrafyra nya hyresrätter byggs ganska centralt i Nyköping av Peab. Kommunens bostadsbolag, betalar 96 miljoner kronor för hela uppdraget. Det skriver byggbolaget i ett pressmeddelande.

Totalt ska sex hus byggas i kvarteret Stian, och lägenheterna är de första som byggs i området. Arbetet påbörjas redan i april detta år. Området Stian ligger där återvinningsstationen vid Lennings väg låg tidigare. Man räknar med en byggtid som räcker fram till hösten 2015.

Alla stadsdelar och många kvarter i Nyköping bär de gamla bondgårdarnas namn. Det är högst troligt att en större svinstia har legat i kvarteret Stian, och nu ska politikerna plocka in muslimer i ett område där svin har haft sina bostäder.

Marken är väl då för evigt besudlad  för Muhammeds efterföljare. Så kanske de som betalar bygget, kan få sig en nybyggd lägenhet till vrakpris, om nu ingen nämner något för politikersvinen, som sin vana trogen är ovetande om de faktiska omständigheterna. Det här gillar Olli och hoppas på många olika vändningar i detta projekt.

Källa SN 140327 sida 4 högst upp till vänster

16 thoughts on “Kvarteret Stian i Nyköping bebyggs med hyresrätter.

  1. Jag håller helt med Olli att björkar är vackra. Sen har jag tyvärr sen 40 år tillbaks i tiden drabbats av oro när just björken blommar och senare på hösten fäller sina löv. Just nu är deras hängen på gång. Det känner jag direkt i magen. Sen kommer nästa körare när dom blommar för fullt. Men jag älskar våra vackra björkar för det. Den all´e du nämner är mycket vacker och påminner om en lantlig idyll. Vet inte om alla tror mig när jag berättar detta. Men 40 år är en lång lärotid. Trevlig Helg mina vänner !

  2. Ed Crane gör det som vanligt lätt för sig och skyller allt på Alliansen. Var det så himla bra när Persson styrde Sverige då? Varför blev han då bortröstad. Vi är inte o kommer aldrig att bli rika. Jag menar att bostads-politiken inte varit bra sen 60-talet. Då kunde många av mina kompisar flytta till Stenkulla tex. och barnen fick ett eget rum. Detta medförde inga dramatiska hyreshöjningar. Idag går inte det länger. För S o M har i stort samma bostads-politik. Resultatet har blivit stor bostadsbrist. Modigt av Nyköping att ändå bygga hyresrätter. Frågan som kvarstår är ju för vem dom bygger.

  3. Olli jag är uppväxt på Allhelgonavägen. Vallarparken var mötesplatsen med barnen från Ringvägen. Sen lekte vi även i dessa trakter. Det kryllade av ungar här på 50-talet. Fattigt var det men kul hade vi ungar. Vi åkte skridskor på först lergropen sen svandammen. Vi snodde fisklådor vid fisk-kompaniet som sedan blev mål i landbandyn. Klart det vore kul att avsluta sitt liv i dessa trakter. Men som sagt min gumma får 8000 i pension så vi får nog hitta något billigare. Vi kan ju inte betala lika mycket för en tvåa i Nyköping som vi gör för vår femma i Oxelösund idag. En hyra på runt 6000 skulle vi önska. Jag undrar bara för vilka Nyköping bygger? Inte för fattigpensionärer eller ungdomar i alla fall. Knepigt eller hur?

  4. Det är nog mest bara somaliska invällare som kan ta dessa lägenheter. Bara barnbidragen för 6 barn inbringar 10 414kr/mån. Sedan reduceras hyran via hyresbidrag osv osv

  5. Roland är du uppväxt på Ringvägen kanske? Det är fina björkar där, på båda sidor av gatan. Vore det på landet, skulle det kallas allé.

  6. I dom här trakterna är jag född. Fast att jag o gumman skulle ha råd att hyra här, är inte troligt. Kanske dom röda kommunalråden själva har råd men fattigpensionärer skall nog inte ens tänka tanken. För vem byggs det idag?

    • Roland
      Det byggs för dom som kan betala, kolla hur alliansen vill ha sin bostadspolitik så ser du att det är ändå värre, hyrorna skulle höjas i många områden vilket skulle medföra att en del tvingades att flytta.

    • Hur är det Roland, har du hittat fram till vårt musikprogram ”Tre skivor till kaffet” där Tage Danielsson idag skämtar till det så som han en gång gjorde. Jag vill faktiskt rekommendera veckans artist, som är en ironins mästare, och duktig på att kritisera politiker. Det var det senare som gjorde att jag valde honom till programmet idag. Har du högtalare eller lurar till datorn, så kan du digga det du vill. Vi har fler artister och låtar än de största Jukeboxar som fanns en gång i tiden. Dit kan man gå med sina populärartister och någon vissångare. Vi har tyvärr inget klassiskt, för det tar för mycket tid från vår politiska avdelning. Det har varit svårt ibland att övertyga Pettersson, men nu är han i farten själv rätt som det är. Förr pratade han bara om tystnaden, men det var ju en film.

  7. Har tittat på kostnaderna för att bo i nyproducerat och det är ju så man blir mörkrädd? Det är väl bara flyktingar och socialfall som har råd att bo där?

      • Skattesedeln Ed Skattesedeln, där ser man
        resultatet av 7 klöverns dåraktiga politik,
        men du är kanske själv en av dom livstids-
        försörjda individer som lever av andras slit?

    • De grupper du nämner har inte råd att betala. Det gör vi svenskar genom skatten, bl a av pensionärerna som slitit häcken av sig för att bygga upp landet men nu får nöja sig med skithink på vardagsrumsgolvet.

KommenteraAvbryt svar