Det stormar om taxibolag, pengar försvinner och politiker skäms

NYKÖPING. Det fortsätter att storma kring Nävertorps taxi, som sköter färdtjänst och sjukresor åt Tuwa i Nyköping. Nu menar företagets vd Sultan Salimovic att chaufförerna inte sköter redovisningen. – Lögn, säger chaufförerna.

Bolaget är underentreprenör till Tuwa-koncernen, som ansvarar för nästan alla samhällsbetalda resor, som färdtjänst och sjukresor i Sörmland.

Stämningen var upprörd när chaufförerna, Nävertorps taxis vd Sultan Salimovic och en ombudsman från Transportarbetareförbundet träffades för ett krismöte på onsdagskvällen. Förarna på Katrineholmsföretaget hade hotat med att låta färdtjänstbilarna i Nyköping stå still om de inte fick ut sina löner. Det hade inneburit långa väntetider eller inställda resor för Nyköpings gamla och sjuka nu på torsdagsmorgonen.

Konflikten gäller pengarna som resenärerna betalar direkt till chauffören, ofta kontant, när de åker färdtjänst. Sedlarna ska slussas vidare till kontoret i Katrineholm och bokföras, men enligt Salimovic saknas stora summor. Han menar att resorna i Nyköping drar in upp till 47 000 kronor i veckan och att det fattas pengar eller underlag för flera veckor.

Läs mer i SN HÄR, på annan plats i tidningen HÄR (SN kräver betalt) står om politiker som skäms över hur färdtjänsten med Tuwa-koncernen fungerar – Jacob Sandgren (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden – ”Det är förskräckligt. Jag har hört om personer som inte spänns fast i bilen, om chaufförer som har tagit med fel personer. Vi försöker få bort dem, vi tycker att de är helt kassa. Men det blir jättedyrt för Nyköpings kommun om vi säger upp avtalet.

– Tro mig, jag skäms”

-Pettersson undrar vilka som skrivit avtalet som inte går att säga upp när företaget missköter sig?

Nåväl, det ser mörkt utför dem som S-politikern tycker är helt kassa…

SN:s reporter, ombudsman för för facket, vd och taxiförare
SN:s reporter, ombudsman för för facket, vd och taxiförare

 

13 thoughts on “Det stormar om taxibolag, pengar försvinner och politiker skäms

  1. Färdtjänst/TUWA härförleden beställde en kvinna färdtjänst för sig, maken och ytterligare en kvinna för resa från Nyköping till en närliggande ort. TUWA kom samt ytterligare en bil från Continental. Det gifta paret i en bil den ensamma kvinnan i den andra fastän de skulle till samma ort. Klagomål till färdtjänsten i Nyköping vilka inte själv undersökte varför två bilar användes istället för en utan lät Tuwa sköta detta. Det är inte bara Tuwa som slösar kommunens pengar.
    PS Länkar till SN kan bara läsas av prenumeranter.DS

      • @Lars
        Har man inte förmågan att ta till sig de mest elementära behoven, som att kunna ta till sig och förstå det skrivna ordet, så är det inte konstigt att allt blir helt uppåt väggarna.

      • Man blir nästan lite rörd av denne Ed Crane.
        Han tycker så illa om den här bloggen, han ger alla inlägg dåligt betyg, han tycker illa om de som skriver/kommenterar, men ändå besöker han bloggen flera gånger varje dag.

        Nyfikenheten överväger tydligen det mesta, eller är det månne intresset av att läsa nyheter på ett mer ocensurerat sätt?

      • Att Ed Crane är så okritisk till allt som har blivit snett
        i samhället tror ja g beror på att han är en av dom
        arbetsbefriade individer som lever gott av vad andra
        presterar, utan att själv behöva ta ansvar, och utan
        att själv bidraga till det gemensamma, blir man nog
        lite prillig!

  2. Är det ingen som fattar att dessa ”berikare” ser på företagande på ett helt annat sätt än infödda svenskar med vår trista kultur?

KommenteraAvbryt svar