Israel har köpt 30 nya övningsplan

ITALIEN/ISRAEL. Israel Air Force, IAF har köpt ett nytt flygplan för utbildningsändamål och dess officiella avtäckning ägde rum i torsdags vid produktionsanläggningen i Italien, när det första färdiga flygplanet rullade av monteringsbandet.

Det italienska flygföretaget Alenia Aermacchi har specialiserat sig på produktion av civila och militära utbildningsflygplan vid fabriken som ligger i Varese, Italien.

IAF har beställt 30 flygplan av modell M-346 som kommer att levereras under de kommande två åren. M-346 kommer att ersätta IAF:s nuvarande utbildningsplan, ”Skyhawk” eller ”Ayid” på hebreiska, som har använts för att träna Israels piloter under de senaste 40 åren. ”Skyhawk” var det första jet-stridsplanet som USA sålde till Israel och anlände till i Israel efter sexdagarskriget. Det användes i Yom Kippur-kriget och tjänade sedan som skolflygplan för stridspiloter.

Det nya planet kommer att föra Israels framtida piloter till en ny nivå och utbilda dem för nästa generation av flygplan.

Enligt uttalande av försvarsmakten arbetar Israel för att påskynda leveransen av det nya flygplanet för att införliva dem i pilotutbildningen så snart som möjligt.

Avtalet mellan den israeliska och den italienska regeringen undertecknade i juli 2012. Som en del av avtalet har Italien åtagit sig att köpa militär utrustning från israeliska försvarsföretag, inklusive satelliter och luftburna system för varning och kontroll för en miljard dollar.

Jpost 

Kommentera