Backaffärer i Sveriges reservhuvudstad

I dagens lokaltidning här nere i Sveriges reservhuvudstad kan vi läsa om de ekonomiska problem som finns på Barn- och Utbildningsnämnden. Hur stort underskottet kommer att bli är ännu inte utklarat, men att man kommer att gå back är säkert.

En av anledningarna till att nämnden går back är att man inte har full kostnadstäckning vad gäller asylsökande. Lusharpan är i grunden inte förvånad, trots att han och alla från allmänheten som var på det möte med Kommunstyrelsen där frågan diskuterades blev försäkrade om att kommunen skulle få full kostnadstäckning för allt av Migrationsverket.

Lusharpan kan bara konstatera att våra kommunpolitiker även här nere i Sveriges reservhuvudstad kör med de gamla vanliga amsagorna om våra nyanlända vinstmaskiner.

Lusharpan skulle vara tacksam för ett tips på någon kommun i hela landet som kan visa svart på vitt att man gått med förtjänst på denna verksamhet. Ge mig ett enda exempel. Och då menar Lusharpan reda pengar och inget omätbart svammel om kulturberikning. Ett enda exempel bara ……………………..

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

2 thoughts on “Backaffärer i Sveriges reservhuvudstad

  1. Om jag hamnar i den ”diskussionssituationen” brukar jag fråga efter ett förslag på lämpligt jiobb för en analfabetisk somalier..
    Att lägga till dito hustru och tio barn brukar inte vara nödvändigt.
    Svaret utblir ändå..

Kommentera