Problemen Carpelan inte ser


Krönika av Niclas Hell, Ekeröbo i exil skriver han själv i Mälarö Tidning

Ekerös kommunalråd Peter Carpelan tycker inte att bilden av Ekerö som ett nazisttillhåll stämmer (Mälarö Tidning förra veckan), eftersom han sällan hör folk från Ekerö berätta om sina erfarenheter av det. Jag hjälper mer än gärna till med mina erfarenheter och kunskaper av nazism i kommunen.

När jag var barn fanns ett parti med nazistiska tendenser i Ekerös kommunfullmäktige. De hette Sverigedemokraterna och sitter i kommunfullmäktige nu också, fast deras plats är vakant och partiet har ändrat sin framtoning. I samma tidsperiod fanns också ett av Sveriges tidigaste och mer framgångsrika vit makt-band, Division S, på öarna. S stod för Stenhamra.

När jag gick i Uppgårdsskolan för ett decennium sedan fanns en öppet rasistisk grupp som skapade otrygghet bland eleverna. De kallade sig ”SS”.

Förra året såg jag en gammal skolkamrat som bor på Färingsö i mitt Facebook-flöde skriva hatiska saker på nazistiska sidor på internet. Jag tog bort honom som vän, förklarade att jag inte accepterade nazism och blev därför utsatt för hot om våld, som jag polisanmälde. Polisen undrade några månader senare om jag ville gå vidare och väcka åtal. Men jag vågade inte, för att risken är oändligt mycket större att drabbas av nazistiskt våld om jag driver rättsprocess mot en nazist.

I Kärrtorpdemonstrationen i december, och i demonstrationen vid La Mano den 9 mars, träffade jag gamla bekanta från Färingsö. Vi pratade om våra gemensamma erfarenheter av nazism här ute. Om den enda mörkhyade på skolan. Som var adopterad och kallades ”negern”. Vi har en annan bild än kommunalrådet.

Det är uppriktigt sagt förvånande att Peter Carpelan inte håller med om att Ekerö har problem med rasism och nazism. Han kanske inte informerades när Uppgårdsskolan förbjöd alla typer av kängor under en period för att det blivit ett sätt att affiliera sig med nazismen. Han kanske inte vet att vi blir utsatta för hot om våld eller våld?

Niclas Hell

………………

-Pettersson undrar vad som ger Niclas Hell rätt att kalla Sverigedemokraterna ett parti med ”Nazistiska tendenser” men  Niclas Hell som jag inte har en aning om vem det är, är troligen ung och dum och kallar alla som inte tycker likadant för nazister som vänsterextremister brukar göra…


4 responses to “Problemen Carpelan inte ser

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: