Odemokratiska tomtar tycker till om politisk extremism


MALMÖ. Vad är extremism, vems våld är farligast, och är det mediernas fel att Sverigedemokraterna sitter i riksdagen? Det var några av frågorna som diskuterades på Inkonst i Malmö på torsdagskvällen.

Inkonst är en kulturscen i Malmö för scenkonst, livemusik, klubbar, litteratur, film, samtal och andra konstyttringar. Inkonst finansieras av stöd och bidrag från Malmö stad, Region Skåne och Statens Kulturråd som totalt omfattar cirka 7 miljoner kronor årligen.

Samtalet med temat ”Bilden av politisk extremism” ordnades med anledning av den ”nazistiska” attacken på demonstrationen i Kärrtorp i december och nazivåldet i Malmö natten mot söndagen. Syftet var enligt samtalsledaren, journalisten Agneta Nordin, inte att diskutera de konkreta händelserna, utan hur politisk extremism beskrivs i det offentliga samtalet.

Salen med drygt 120 sittplatser var nästan fullsatt. På podiet satt Heidi Avellan, politisk redaktör på Sydsvenskan, Petter Larsson, kulturjournalist, debattören och författaren Behrang Kianzad samt Diana Mulinari, professor i genusvetenskap, som inledde diskussionen med kritik av polisens beskrivning av söndagsnattens händelser i Malmö. Att tala om ”bråk” var helt felaktigt, menade hon.

Pettersson läser artikeln och häpnar över idiotin…

 • ”Det handlar inte om att de är våldsamma, utan att de är nazister. Våldet är en konsekvens av den politiska vision som nazismen har”
 • ”Det är också problematiskt att prata om höger- och vänsterextremister”
 • ”Det är ett uttryck som används för att demonisera. Jag ser inte vänsterextremism i Sverige och Europa”
 • ”drog slutsatsen att de som kallas för ”vänsterextremister” arbetar för jämlikhet och ekonomisk demokrati”
 • ”De är helt enkelt extrema demokrater”
 • ”fortsatte han samma resonemang och påpekade att nazisternas våld riktas mot en mycket stor del av Sveriges befolkning, medan de autonoma vänstergrupperna enligt honom bara är farliga för nazisterna”
 • ”Jag vill ha medier som har ett kritiskt förhållande till staten, eftersom den systematiskt nonchalerar fascistiska hatbrott”
 • Behrang Kianzad ansåg att tandlösa svenska medier som daltar med Sverigedemokraterna gett partiet legitimitet och sett till att det kommit in i riksdagen. Svenska journalister saknar kunskap och kompetens, menade han, och tillade att han själv garanterat skulle vinna över Jimmie Åkesson i en debatt om invandring”
 • ”att det inte är våldet utan ideologin som är det viktiga. – Polisen använder också våld. Det viktiga är att nazisterna är en antidemokratisk kraft”
 • ”Det behövs en satsning mot nazistiskt våld, om polisen inte kan stoppa nazistiskt våld legitimerar det AFA:s våld”

-Pettersson ser att det förekommer vettiga röster också men de flesta verkar blinda för vänstervåldet – det kan inte vara rätt att använda skattepengar på sådana muppar…

Sydsvenskan


7 responses to “Odemokratiska tomtar tycker till om politisk extremism

 • Bredkäftad fördomsfull blatte | Petterssons gör skillnad

  […] Kianzad verkar vara en blatte-Arnstad som har varit med på bloggen tidigare och det är inga fina saker han […]

  Gilla

 • Ett besök i lögnfabriken | Invandring och mörkläggning

  […] inte är intresserad av hur verklighet och retorik hänger samman styrks också av att han i ett annat sammanhang sagt att han garanterat skulle vinna över Jimmie Åkesson i en debatt om […]

  Gilla

 • Ed Crane

  Extremister gläds över andra extremister, då har de en motståndare som de kan bråka med. Just bråkande är deras livselixir.
  Vänster eller höger vem bryr sig, vi vill jobba och tjäna pengar.

  Gilla

 • ossie

  Klart att det är problematiskt att tala om vänsterextremism eftersom flertalet av deltagarna är just vänsterextremister.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  ”garanterat skulle vinna över Jimmie Åkesson i en debatt om invandring”
  Den debatten skulle jag vilja se, om det skulle bli en debatt i stället för som nu ”ni är ju nazister, det vet ju alla”.

  Gilla

 • Olli Rein

  Pettersson nu får du konkretisera var du har någon med vettiga röster i detta marxistleninistiska sällskap. Jag kan inte se någon. Att det finns några tusental högerextremister får media och politikerna ta det fulla ansvaret för. De är en produkt av det marxistiska flumsamhället, som Vpk och socialdemokraterna, och MP(muppartiet)har infört i Sverige, och som felkonstruktionen Det nya arbetarpartiet tog till sig som om det varit deras eget förslag, och fortsätter att försvara in absurdom, bara för att man har målat in sig i varsitt hörn.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: