Två smitningar om dagen i Malmö

MALMÖ. Förra året anmäldes 643 smitningsolyckor i Malmötrafiken.

– Det är jättesvårt att gå vidare med sådana här ärenden. Särskilt när bilmålvakter är inblandade, säger Mats Johansson vid trafikpolisen i Malmö.

Brottskoden 3006 motsvarar ”smitning”.

Sydsvenskan har från polisen begärt ut statistik över anmälda smitningsolyckor i Malmö de senaste åren. Det handlar om 500-700 smitningar per år, eller nästan två om dagen.

Den långa Amiralsgatan toppar smitningslistan, följd av Inre ringvägen och Södra Förstadsgatan. Smitningsolyckor kan te sig olika. Det kan handla om ett parkerat fordon som blir påkört, utan att den vållande bilisten ger sig tillkänna.

En vägtrafikant som försvinner från en olycksplats, eller vägrar att uppge namn och identitet, kan dömas till fängelse i sex månader. Är brottet grovt, kan påföljden stiga till ett års fängelse.

– När det gäller bilmålvaktsbilar i Malmö, så springer föraren ofta iväg och lämnar sitt fordon på platsen. Då har vi ingenting att gå på. Tillskriver vi fordonets registrerade ägare, målvakten, så får vi inga svar, säger förundersökningsledare Mats Johansson vid polisen.

Har de personer som nyttjar målvaktsbilar körkort? – Min övertygelse är att många av de personerna inte har körkort, säger Mats Johansson.

-Pettersson tycker inte det är något att gnälla om. Vi har beställt mångkultur och fått mångkultur, så jag antar att majoriteten och regering vill ha det så eftersom inget görs…

Sydsvenskan       Alla heter Man 

5 thoughts on “Två smitningar om dagen i Malmö

  1. Ja tänk så svårt det är att sätta dit importerad brottslighet,
    men när en vanlig Svensson råkar hålla fem minuter längre
    på en parkeringsplats i Malmö, då är straffet 1000 spänn,
    och icke förhandlingsbart?

    • Trafikförsäkringsföreningens skadekostnader var 700 miljoner kronor under 2013. Vi som betalar vår försäkring står gemensamt för kostnaderna. Tilläggas bör att dessa kostnader inte enbart härrör sig till bilmålvakternas bilar.

  2. Särskilt när bilmålvakter är inblandade, säger Mats Johansson vid trafikpolisen i Malmö.
    Ytterligare anledningar för de styrande att gå vidare med problemet ”bilmålvakter”..
    Men, som Pettersson så riktig flaggar för, vi har fått vad vi har beställt, mångkultur och vad som därmed följer..!

KommenteraAvbryt svar