Invandring en bidragsindustri

VETLANDA. Pengarna från staten och Migrationsverket till kommunerna kommer i flera olika former av bidrag. Vetlanda kommun har gjort en sammanställning av vilka pengar det handlar om: Från och med i år har ersättningssystemet förändrats och blivit mer s.k. prestationsbaserat.

  • Grundersättningen för en flykting är 5 basbelopp, d v s 222 000 kr.
  • 15 000 kr för varje nyanländ som är kvotflykting eller anvisad från Migrationsverkets anläggningar.
  • Migrationsverket betalar också ut mer ersättning till de kommuner som i fjor tog emot flest flyktingar per capita. Det handlar om mellan 5000 och 15000 kr per nyanländ.
  • Dessutom får kommunen en schablonersättning på 82 900 kr för barn och vuxna och 51 900 för pensionärer.
  • En engångsersättning för att täcka inledande kostnader för socialbidrag betalas också ut på mellan 4000 och 7500 för vuxna och 3000 kr för barn.
  • För ensamkommande flyktingbarn betalas 1600 kr per dygn för avtalade platser och 3000 kr för ytterligare platser, plus en engångsersättning på 30 000 kr.

-Pettersson noterar att dessa bidragsnivåer gäller i två år, sedan blir det socialbidrag som hamnar på kommunens skattebetalare för de invandrare som inte skaffat sig ett arbete. Socialdemokraterna har i händelse av valseger lovat att förlänga statens bidrag från två till sex år.

Höglandsnytt    Det är inte så en vill så läs om  Statliga ersättningar 

5 thoughts on “Invandring en bidragsindustri

  1. Vet ni inte att denna finansiering görs från en gudomlig
    outtömlig källa som bara får användas till att finansiera
    Världens i särklass största socialbyrå? Det är ifrån
    denna källa som Ullenfjant ständigt och jämt kan få
    fram resurser till att välkomna i stort sett hela världens
    fattiga till att få ett bättre liv !

  2. Låter som om det regnar manna från himlen det är våra gemensamma skatter som borde använda på ett bättre och ansvarsfullare sätt än att försörja parasiter.

  3. Svenska politiker skapar en industri runt utanförskap och massinvandring? Tusentals byråkrater och konsulter har en födkrok i detta skamliga agerande. Det måste bli ett slut på detta vansinniga slöseri med svenska skattepengar!

KommenteraAvbryt svar