15-åring sköts och våldtogs framför kamera

En 15-årig flicka i Östergötland sköts med en soft airgun och tvingades till samlag med en 14-åring. Händelsen filmades. Nu har en 16-årig pojke åtalats för skotten och för att tillsammans med två andra pojkar ha tvingat flickan att genomföra ett samlag.

En 15-årig flicka i Östergötland sköts med en soft airgun och tvingades till samlag med en 14-åring. Händelsen filmades. Nu har en 16-årig pojke åtalats för skotten och för att tillsammans med två andra pojkar ha tvingat flickan att genomföra ett samlag.

– Ungdomarna säger mer eller mindre samstämmigt att det var ett slags lek som gick överstyr. Det handlar om saker som grupptryck och liknande. De är så unga och det är så känsligt, säger kammaråklagare Anna Lander.

Händelsen filmades och har visats för minst en annan person vars vittnesmål ingår i bevisföringen. Delar av de rörliga materialet finns kvar. Händelsen. som först uppmärksammades av corren.se inträffade i den misstänktes hem i början av september.

På plats befann sig den 15-åriga flickan, den tilltalade och tre pojkar som är yngre än han. 16-åringen misstänks ha vapenhotat och sedan avlossat skott mot flickan – på ena handen samt i ansiktet. Under tiden ska han och åtminstone en till pojke ha instruerat henne hur hon skulle agera under akten med en 14-årig pojke.

– Pojken blev inte hotad med vapnet, men ingen av dem kände att de kunde avbryta och gå därifrån. Alla inblandade kände varandra sedan tidigare, säger Anna Lander.

16-åringen åtalas för anstiftan till våldtäkt mot barn i fallet med pojken respektive grovt sexuellt tvång mot flickan. Det grova, skriver åklagaren i stämningsansökan, består i ”att flera personer deltagit i övergreppet och då gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet eller råhet genom att de använt ett vapen”.

Den tilltalade nekar till brott. De andra pojkarna åtalas inte eftersom de inte var straffmyndiga vid tiden för övergreppet och därför inte kan åtalas. Däremot ingår deras förhör bland bevisen som ska styrka åtalet. Bland de beslag som gjorts i bostaden finns handfängsel som kan ha använts. Tingsrättsförhandlingen är satt till den 20 mars.

Jag skriver ingen egen reflektion över händelsen förrän jag fått mera information säger Olli, men jag undrar inom vilka kretsar fingerad skottlossning och gängvåldtäkter med våld förekommer mest. Jag är snart ålderspensionär och jag har aldrig tidigare ens hört talas om något sånt här. Samtidigt anser jag att vid grova brott en lägre gräns ska sättas för straffmyndighet, och sträcker fram hakan och sätter den gränsen vid 12 år, men med viss rörlighet både neråt och uppåt, samt att föräldrarna ska straffas för sin underlåtenhet att fostra sina barn. Lämpligen bör de bli av med vårdnaden.

9 thoughts on “15-åring sköts och våldtogs framför kamera

  1. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Vem det än är som utför en våldtäkt så är det lika illa. Att vara ett gäng när våldtäkten sker är så långt ifrån det svenska kulturen någon kan komma.
    En kärleksakt ska just vare en akt av kärlek, och ingen djurisk sexvariant.

  2. Luktar multi kulti. Nu skall det hållas nån parodi på rättegång för miljontals kronor. Advokater skall tälja guld genom att kränka offret. Det hela slutar med att skattebetalarna döms att betala skadestånd oavsett hur det går och gärningsmannen får möjligtvis vård inom socialtjänsten som ”straff”.

  3. ”De är så unga och det är så känsligt, säger kammaråklagare Anna Lander.” Vad menas?

  4. Som jag skrivit tidigare, har åldern ingen betydelse vid övergreppen och våldtäkterna. Utan skiten har helt och hållet med härkomst att göra.
    Det är xenofili och xenopedofili, det handlar om, och som måste bekämpas. Läs två fall till, och vad som förenar. Länken till fall 2, finns i min kommentar på nedanstående inlägg:

    http://petterssonsblogg.se/2014/03/03/23-aring-misstanks-vara-sveriges-yngste-serievaldtaktsman/

    Det är vidrigt sjukt alltihop. Xenofilin måste med alla medel krossas.

  5. Hoppas att Pettersson bevakar rättegången den 20:e och skriver en rad om det hela här på bloggen.
    Vi får väl se om vi har blivit berikade på ”våldtäkts menyn”också…

KommenteraAvbryt svar