Flyktingar åker hem på semester direkt efter att de fått uppehållstillstånd


NORGE. I ett brev till regeringens asylmottagning i Bodö, påstås det att asylsökande med skyddsbehov (flyktingar) reser på semester till sitt hemland direkt efter att de har beviljats uppehållstillstånd.

-Hur farligt är det egentligen i hemlandet när man efter bara några månader kan återvända dit på semester, undrar Beate Klette vid Bodö flyktingförläggning i en skrivelse till justitieministern Anders Anundsen i fremskrittspartiet.

Det är bortom allt förnuft att samma myndighet som beviljar skydd för en flyende person för att denne hotas i hemlandet, efter kort tid beviljas semester i det land de flytt från, och detta medan de fortfarande bor kvar på asylförläggningen, fortsätter Klette i brevet.

-Pettersson undrar också hur detta är möjligt och det förekommer här också, men det lär aldrig regeringen diskutera offentligt…

Minns ni iraniern som flytt för att det var för farligt i Iran, men sedan sökte och fick bidrag att åka tillbaka för att hälsa på sin familj.

2014-02-24_1859

AN.no 

En semestersaga

 


24 responses to “Flyktingar åker hem på semester direkt efter att de fått uppehållstillstånd

 • Joy

  När mina barn gick i småskolan på -90-talet betedde sig den så kallade flyktingen på samma sätt, reste hem till det farliga landet. Jag frågade faktiskt kommunen per telefon om de fick diplomatpass eftersom de kunde åka tillbaka till ett land de flytt ifrån. Då kunde den personen svara att det verkligen var ett felaktigt system och det visst inga särskilda privilegier följde med att komma som flykting till Sverige, som gjorde att de utan risk kunde åka tillbaka. Idag skulle de förmodligen bara kasta på luren i örat på mig om jag ställde samma fråga.

  Gilla

 • ÅMÅL

  test

  Gilla

 • Julius

  And these scamp you call refugees. Probably they very missing their war :))) And coming back home to the battle on holiday. You Swedes are strange people. If I speak gently.

  Gilla

  • ÅMÅL

   The Swedish people have no say in this destruction of our country.

   The power elite have foreign background. They have infiltrated our country.

   Gilla

 • Ingvar

  Som alla dessa ”Svenskar” som blivit strandsatta i Somalia
  Visste inte att det var en så populär semesterdestination för Svenskar
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19298066.ab

  Gilla

  • Stenbock

   Den Videon har jag tittat på några gånger….Trots det hela tiden något nytt att skratta över !
   Ska vi inte söka sända denna till Regeringskansliet ? Så kan Kalle Anka-regimen,och deras vänner få en julhälsning. 🙂

   Gilla

 • jesus

  hemskt alltså.. men så rädd var dom att de kan utsätta sig för sånt.. och sjukt att kommunen ska betala för deras resa eftersom det inte var någon som betalade deras resa hit utan då hade dom pengar???

  Gilla

 • Thomas Johansson

  Betalar vi deras hemresor också ????. Någon som vet ?.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  TROLÖSHET MOT HUVUDMAN ! Detta har sju klövern gjort sig skyldiga mot.De kan liknas en god man för Svenska folket! Men de har redan nu gett bort mer än halva svenska välfärden – Räknar man sedan in att sju klövern lånar mer än 1.000.000.000.000:-SEK i dygnet. som vi skall betala tillbaka !? Otroligt att ingen vaknar. Svenska folket måste vakna nu ! De sju kriminella måste ställas inför en domstol som svenska folket kan acceptera. Brottet är redan begått mångfaldigt. Vill Svenska folket inte att det går riktigt illa för oss så måste sju klövern med alla de kriminella bort från Sverige. De måste utvisas för Rikets säkerhet ! Lämpligast är att de skall förvaras i ett läger bland sina likasinnade från Afrika mm. Så vill inte svensken ha ett krig så är detta sista hållplatsen. Därefter har Svensken inget val längre, vi blir samma som Ukraina, där finns nu en över majoritet av ryssar så det är de som bestämmer Ukrainas framtid eftersom de är flest röster. Inom mycket mycket kort har har vi muslimer som blir flest röster. Då har Sverige ett muslimskt land och inga svenskar är välkomna till sverige. SÅÅÅÅ VAKNA NUUUUUU ! Skynda er Nu det Brådskar omgående. mvh Bertil Nilsson

  Gilla

 • Undrande...

  Fullständigt sinnessjukt att bevilja semester resor för flyktingar!
  Det är som många har påtalat tidigare här på bloggen, det är alldeles för många som bluffar och ljuger, tyvärr går det ut över alla andra som verkligen behöver skydd.
  Dom som åker hem efter någon månad, låt dom stanna, HEMMA!

  Gilla

 • Ed Crane

  Ja visst är det så. Men det påverkar inte pensionerna, det som påverkar är viljan att betala en skälig pension. Moderaterna tycker att att löntagare kan arbeta tills dom dör, och mervärdet går till deras fickor.
  Ett parti tycker att vi skall ha skälig lön och pension, nämligen Vänsterpartiet.

  Gilla

  • Stefan K

   Vänsterpartiet tycker också vi ska jobba mindre och betala mer i skatt. Detta skulle påverka både reallön och pension.

   Gilla

  • Ruth Magnusson

   Har du inte provat ännu att dunka huvudet i väggen för att se om det hjälper, ditt nättroll?

   Gilla

  • Peter Skoglund

   Tranan Ed.

   Den regering och fackföreningsrörelsen LO, som du förmodligen stödjer genom Vänsterpartiet, vill höja pensionsåldern.

   Genom ”att löntagare kan arbeta tills dom dör”, som du så fint uttrycker det.

   LO delar i ett remissvar till regeringens pensionsåldersutredning SOU 2013:25 oron att pensionerna kommer att bli alltför låga om medellivslängden fortsätter öka och pensionsåldern förblir oförändrad.

   Men LO är positiv till att införa en riktålder på 66 år med start 2015. Riktålder är inte när man går i pension utan anger hur länge en person måste jobba för att få en godtagbar pension.

   Detta är från augusti 2013.

   http://www.lo.se/start/nyheter/pensionsaldern_utreds

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Fler en tre länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: