En semestersaga

Det är Petterssons första semesterdag och det ser ut att bli årets hittills varmaste dag. Så för femte året i rad tar vi en repris på semestersagan som ursprungligen var en insändare till Södermanlands Nyheter men den var inte 99:ans redaktion intresserad av.

En semestersaga

Det är semester, det är juli, Sverige är som bäst, sol, bad, värme, grillning, gin och tonic. Värme och kanonväder. Hoppas du har det bra.

Men tänk dig att du är en flykting, du har flytt från det land du är född i, det land där du hör hemma, du har flytt över halva jorden och äntligen funnit fred.

Du har hamnat långt upp i nord, fått en bostad, du blir försörjd av något som kallas skattebetalare som du inte riktigt vet vad det är. Du har fått det bra.

Det är bara ett fel du saknar vännerna och den släkt som är kvar där hemma, de som vägrat fly, de som stannat kvar för att försöka bygga upp ditt land istället för att fly.

En dag får du för dig att det är dags att åka hem och hälsa på, ta lite semester eftersom de där som kallas skattebetalare gjort så att du utan att behöva arbeta har lite pengar över. Då upptäcker du att det är minst 3 flygbolag som flyger reguljärt till det land som är för farligt att bo i, du är tydligen inte ensam om att åka hem på semester, många av dem som åker tar även med sig barnen, barn dit det är så farligt.

Nåväl du kan flyga från Stockholm, Malmö eller Göteborg. Du kan välja destinationer som Bagdad, Erbil, Suleimanya, Mogadishu, Kabul och många fler. Det är inte lätt att välja men alla är direktflyg. Du väljer det ena bolaget, flyger iväg, tittar ut och ser ner över Danmark.

─ Danmark är ett jävla land tänker du. Danskarna tycker det är ologiskt att man vill åka på semester till det land man flytt från och där man riskerar att mördas så fort man sätter sin fot ─ det var i varje fall så du skrev på din ansökan om asyl, det permanenta uppehållstillstånd du fått, det uppehållstillstånd som svenskarna aldrig drar in, däremot gör danskarna det om de kommer på att man ljugit som du gjort, men det är en annan historia.

Jävla rasister, tänker du om danskarna, ler och lutar dig tillbaks i flygstolen, tacksam för att du valde de dumma svenskarna!

Så var sagan slut, du som tröttnat på Kanarieöarna och Thailand kanske ska funderar på Irak, Somalia eller Afghanistan istället.

Filmen från maj 2015

12 thoughts on “En semestersaga

  1. Trevlig Semester, men varva Gin och Tonik med en
    Stor Rom & Kola, helst 80 % Strorom , den rensar ut
    alla basselusker ur kroppen.

  2. Håller med Nisse. Det är för jävligt att inte alla har råd att gå till tandläkaren. Mona Sahlins pension vill jag inte veta. Då blir jag bara arg. Men HON har råd att gå till tandläkaren precis när hon vill. Till sist vill jag önska Pettersson en riktigt TREVLIG semester.

  3. Det är nog bara en tidsfråga innan vi får se Mona i muslimsk bad dräkt. Skulle vara intressant att veta var hon får i pension förutom det sk muslim uppdraget. Själv har jag inte råd att gå till tandläkaren.Måste vara det sossarna kallar för solidaritet……

  4. Snyggt timat med semestern Pettersson! Hoppas det fina vädret håller i sig. Njut av den fantastiska svenska sommarens flora och fauna och ta några av dina fina naturfoton.

  5. Pettersson jag önskar dig sköna dagar med det som du tycker bäst om, njut av Sveriges fagra natur och varför inte ett härligt bad i en stilla sjö långt ifrån den multikulti som råder på andra ställen, en GT som aperitif och en vällagad middag, det blir utsökt bra !
    Kram och tack för en fantastisk blogg !

  6. Ha en riktigt go semester Pettersson. I ärlighetens namn ligger en aning ego självbevarelsedrift inbakad i önskningen. Bäst att du får en återhämtning så du kan hjälpa oss andra att ventilera våra lungor när det bara är ”För mycke PK” Tack o som sagt njut för alla vårat bästa!!

  7. Jag var på Arlanda utrikes för ett tag sedan. Jag var tvungen att stanna upp och nypa mig i armen och fundera: är jag i Sverige eller var är jag? Massor av huckletanter. MASSOR! Och ungar och vilka enorma bagage! En färgad man försökte få med sig en cykel!

    • Reser till Ukraina under semestern…det ska bli härligt att få permision från Absurdistan!

      Det kommer inte finnas många ”Vuxna” ensamkommande barn eller bidragsjagande ”flyktingar” i Ukraina…
      Bidrags Sverige är lockande, till och med dom ”döda flyr för sina liv”….

      Finns nog inte många lata, okunniga somalier i Ukraina…
      Jobbar kompisarna tycker jag är galen som åker till Ukraina….känner mig nog mer hemma där än i ”Sharia Tensta” eller i Malmö aka ”Beirut” of Sweden…

  8. Bra historia….Såg ett inslag idag från Almedalen där Nya Moderaterna sa att: ”vi har siffror på ett socialbidragsberoende som VI ALDRIG TIDIGARE SETT MAKEN TILL I SVERIGE…”
    Detta har man fattat av sig själv MEN ändå intressant att höra en av de ansvariga i 7klövern klart och tydligt ge en korrekt rapport av läget. TACK FÖR DEN RAPPORTEN NYA MODERATERNA! Ni är det parti som tillsammans med Miljöpartiet och Socialdemokraterna skapat den nuvarande situationen genom massinvandringen.
    SVT = NORDKOREA….Igår och även idag får Mona Muslim 1 timmes sändningstid tillsammans med 2 andra politiskt korrekta muppar….Mona Muslim vill bland annat ha fler mördarcentraler = moskeer i Sverige!
    Nu räcker det!
    Hoppas SD blir den VÄCKARKLOCKA Sverige så väl behöver och att de blir Sveriges största parti som Jimmy Åkesson lovat oss!

Kommentera