Elkin: Mahmoud Abbas behöver lära sig mer om historien!

Mahmoud Abbas

Vice utrikesminister Zev Elkin är tillbakasöndagen från en helg i Galiléen, där han besökt byn Pekiin, och dessutom bevistat stadens gamla synagoga.

Elkin följde upp sitt besök med ett inlägg Facebook, vilket tyder på att den palestinska myndighetens ordförande Mahmoud Abbas skulle kunna dra nytta av en liknande resa.

Nästa gång som Abu Mazen [Abbas – red.] hävdar att palestinierna är de ursprungliga invånarna i landet, som går tillbaka tusentals år, bör det rekommenderas att han besöker Pekiin,” skrev Elkin.

Vilket, förresten, är inte långt från Tzfat, där den” nya historikern Abbas föddes”, konstaterade han.

Abbas borde tala med Margalit Zinati, den sista kvarvarande av judiska bosatta i Pekiin föreslog Elkin. Han borde få höra från den berömda Margalit, och från druser som bor där, om hur judar levde där under tusentals år,” skrev han.

 Elkin började sedan att kritisera Abbas. ”Vad annat kan vi egentligen förvänta oss av en historiker som fick sin akademiska examen för sitt arbete att försöka förneka Förintelsen,” frågade han?

PA ordförandens ökända avhandling med titeln ”den andra sidan av det hemliga förhållandet mellan nazismen och sionismen” ”frågor angående omfattningen av Förintelsen och förslag om att det i själva verket var konstruerat av judiska ledare för att ” rättfärdiga ” upprättandet av staten Israel .

Det här är den” partner ”som det internationella samfundet driver oss att ge gåvor till på bekostnad av säkerheten för israeliska medborgare! Vi kommer inte överens”, fortsatte Elkin.

”Det är dags att lära av alla misstag som vi har gjort under de senaste 20 åren”, avslutade han.

Elkin har upprepade gånger vänt fokus på PA- ledarskapet under pågående Israel – PA- samtal. Han har tidigare varnat för att lita på de palestinska säkerhetsstyrkorna, har offentligt kallat PA ” envisa ”, och har föreslagit att Israel skulle reagera på internationella bojkotter genom att bygga i Judéen och Samarien ( Shomron ) .

Abbas har kritiserats av andra israeliska ledare också, främst på grund av den pågående antisemitiska och anti – israeliska hetsen inom PA , och på grund av det faktum att hans mandatperiod löpt ut för flera år sedan.

Arutz-Sheva

Vi på Petterssons håller helt med om att palestinierna bör lära sig göra rätt för sig själva, innan de begär att alla andra ska  dra försorg om dem. Det har vi  gjort i mer än 65 år nu, och under den tiden har det endast gått bakåt, mycket givetvis på grund av det höga barnafödandet.

Kanske dem som kallar sig Palestinier skulle få lära sig ta hand om sina barn själva, liksom de flesta andra här i Världen, så kanske man kunde behärska sina drifter lite bättre än djur kan åtminstone. Det finns små barn på andra ställen på vår Jord, där islam predikar Jihad och mördar dessa barns föräldrar, eller försätter dem i vanmakt med narkotika.

Detta gäller på många håll i Nordöstra Afrika, men det är inte bara där som man fortfarande håller slavar, men enbart i Nordsudan finns ca 35 000 slavar från Sydsudan, och Mauretanien har ännu inte skrivit under på FN:s resolution mot slaveriet. Men även på den Arabiska halvön hålls det slavar och med stor sannolikhet även  i Pakistan förekommer det bland islamisterna.

Läs mer på Petterssons om Palestinierna del I – IV

2 thoughts on “Elkin: Mahmoud Abbas behöver lära sig mer om historien!

  1. Vad ylar du om? Palestinier är uppfunna efter sexdagarskriget 1967 av en herre som hette Yasser Arafat. De har aldrig existerat tidigare. Om du törs läsa det som står i länken så kan du bli upplyst och kanske få något av sanning in i din skalle. Det är en översättning från engelska, om du vill testa min kunskap i engelska, så kan du ju få svaret direkt från källan och jämföra med vad jag skriver på fri svenska, länk till källan finns.

KommenteraAvbryt svar