Solna tingsrätt uppmärksammas i Malaysia

De 4 Malaysiska barnen och deras i Stockholm häktade föräldrar utgör mest varje dag förstasidesstoff i tidningarna här i Malaysia.

Vi har tidigare rapporterat om detta fall HÄR och HÄR å HÄR å Här

Turism-och kulturdepartementet i Malaysia kommer att engagera svenska advokater för att hålla ett vakande öga på rättegången mot den malaysiska paret som anhållits i Stockholm för misshandel av sina barn.

Det åtalade paret

Malaysias  generaldirektör vid Turistdepartementet ” Datuk Mirza Mohammad Taiyab”  skulle flyga till Stockholm  några dagar innan rättegången inleds den 18 februari för att engagera advokater. Rättegången vid Solna tingsrätt beräknas pågå i 10 dagar. Minister Nazri säger att lagarna i olika länder bör respekteras. ”Du kan inte vara arg på Sverige eftersom det är deras lag. Tänk om andra människor kommer hit och bryter våra lagar”? ”Om du vill att folk ska respektera dig, du måste respektera dem,” sade han.

Malaysiske  Azizul Raheem Awaluddin och hans fru Shalwati Norshalär är åtalade för misshandel och grov kränkning av deras barnen. De har hållits häktade  sedan de arresterades den 18 dec.  Parets fyra barn överlämnades till den malaysiska ambassaden i Stockholm den 30 januari och flögs dagen efter till Malaysia.

TheStar

3 thoughts on “Solna tingsrätt uppmärksammas i Malaysia

KommenteraAvbryt svar