S KU-anmäler Annie Lööf


Mikael Damberg (S)

Mikael Damberg (S)

Socialdemokraternas frist är förbi. Nu KU-anmäls näringsminister Annie Lööf efter Di:s granskning av turerna i det statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation. Hon hade presskonferens i dag och då hade hon haft möjlighet att svara på frågor kring Inlandsinnovation. Men hon valde att inte göra det, säger Mikael Damberg, (S) och gruppledare i riksdagen.

KU-anmälan görs efter DI:s avslöjanden att Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson, Per Åsling, fått Inlandsinnovation att satsa skattepengar i flera företag som han själv har varit med och grundat.

Tidigare under dagen skickade Socialdemokraterna ut ett frågebatteri som Annie Lööf uppmanades att svara på: Kände näringsministern till det som har hänt i Inlandsinnovation?

Om inte, har näringsministern vidtagit åtgärder för att underrätta sig om läget i Inlandsinnovation? Vilka åtgärder tänker näringsministern nu vidta för att lägga upp alla kort på bordet?

Senast Annie Lööf uppträdde offentligt var under fredagen på Centerns kommundagar i Malmö och inte heller då gav hon några svar.

Annie Lööf har haft chansen under ganska många dagar nu att reda ut frågeställningarna. Hon har inte tagit den chansen, säger Mikael Damberg.

Anledningen till att KU-anmälan skickas in på fredagen är att det är sista dagen om anmälan ska tas upp till behandling under våren.

”Det viktigaste med KU-anmälan är att fundera över statsrådets och regeringens hantering av frågan. Det är centralt att bolaget följer de regler och riktlinjer som gäller – exempelvis affärsmässighet. Vi vill veta vilken kontroll hon haft över bolagets affärer, säger Mikael Damberg.

Di.se

Olli konstaterar att Riksdagens största parti i opposition, nu ger sig på ett av de allra minsta av regeringspartierna. Men i sak har faktiskt Damberg rätt. Har hon inte kontroll på bolagets affärer och är dåligt informerad om bolaget följer gängse regler och riktlinjer exempelvis för affärsmässigheten, så är det oppositionens självklara skyldighet att ta reda på om hon haft någon kontroll över verksamheten ö.h. Det är i så fall en anledning att ställa Annie Lööf inför en KU- utfrågning i ärendet.

 


6 responses to “S KU-anmäler Annie Lööf

 • Tony

  Kan man inte anmäla henne för sitt förargelseväckande flin?

  Gilla

 • Pica pica

  Norrlands inland skulle ju få en rejäl satsning sa Maud Olofsson. Nu har det visat sig att alla miljonerna som satsades hamnade någon annanstans. Samma sak hände med alla statliga myndigheter som skulle utlokaliseras för att kompensera för regementsnedläggningarna. Man tillsatte GD:are från Stockholm som vägrade följa med verken och ganska omgående startade flotta filialer inom Stockholms tullar.

  Av alla nya statliga myndigheter som Alliansen startat har majoriteten flotta kontor i Stockholms city.

  Vi folk i förskingringen har inte märkt av ”hela Sverige ska leva” sedan Lövet hamnade i regeringen. Vad vi tycker om detta syns nu i opinionsundersökningarna.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Man märker av den tidiga valkampanjen, mycket skittkastning blir det.

  Gilla

 • Olli Rein

  Mina herrar det börjar bra, och fram i maj så blir det ju lööfsprickning, med start i södra Skåne och spridning upp i landet utan möjligheter för någon att hindra utvecklingen. Det är så hon kommer att singla bort under EU-valet. Hon är kanske den enda bland Centerpartiets gräsrötter som gillar Bryssel, och det som kommer ut därifrån.

  Gilla

 • Ruben

  Näbbgäddan har inte ens koll på sig själv, hur skall hon då kunna hålla koll på andra.

  Gilla

  • Stenbock

   Borde inte a l l a nollorna i regeringen anmälas och noga synas ?
   Hela rövarbandet har enl.min mening,inte gjort annat än myglat sedan man tillträdde…

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: