Ekonomisk katastrof – varje icke västlig invandrare kostar 500 000/år


INVANDRING/EKONOMI. 5 000 invandrare från icke-västliga länder belastar det danska samhället med motsvarande 2,5 miljarder svenska kronor per år och belastar ekonomin fram till år 2050. Andra invandrare bidrar till ekonomin.

Om Danmark ska ge plats för invandring ur ekonomisk synvinkel är det bara att välja invandrare från de 28 EU-länderna samt från Norge, USA och Kanada. De bidrar under 2014 med 4,5 miljarder till det danska samhället.

Däremot är invandring från Turkiet, Somalia, Irak, Pakistan, Afganistan och Libanon med flera länder en ekonomisk katastrof.

Det framgår av en analys som Rockwool Fondens Forskningsenhet gjort i Danmark och kostnaderna kommer att öka. År 2050 kommer den ickevästliga invandringen att belasta ekonomin med 7 miljarder per år medan den västliga invandringens bidrag har stigit till närmare 11 miljarder per år.

Beräkningen jämför hur mycket invandrargruppernas bidrar till den offentliga kassan via skatter och avgifter med hur mycket de kostar genom att utnyttja offentliga tjänster och bidrag.

Samtidigt saknar analysen mer detaljerade beräkningar av kostnaderna för olika nationaliteters belastning på exempelvis rättsväsendet – om så hade varit fallet skulle summan för de ickevästliga invandrarnas samhällskostnader varit ännu större, säger forskaren Marie Louise Schultz-Nielsen från Rockwool Fondens Forskningsenhet

-Kul att läsa säger Pettersson, danskarna har räknat på 5 000 invandrare per år. Sverige tar emot tio gånger så många – skitkul…

Jyllandsposten 


8 responses to “Ekonomisk katastrof – varje icke västlig invandrare kostar 500 000/år

 • pappasvenpappasven

  Norska siffror:
  1. Medel 4Miljoner livslångt
  2. ”Topp” a.k.a. aldrig i arbete 16Miljoner livslångt

  PUT till Sverige sedan 1980, fördela kostnaderna över 40år:
  – medel 100.000kr per person ochår i 40 år
  – lägg till PUT första personen ut ur beräkningen 2020!!
  dvs
  Förra årets ”skörd” ~12Miljarder/år fram till 2053!!
  Totalt sedan 1980 175Miljarder årligen….
  PUT ökar kvadratiskt sedan 2013……om vi inte ändrar trenden ligger vi på 350Miljarder 2015 dvs om 10år!!

  Gilla

 • Pica pica

  7-klövern brukar ju påpeka vikten av arbetskraftsinvandring för Sveriges välstånd. Varför importerar vi då folk som inte kan få arbete pga bristande kunskaper? Canada m fl länder tittar på vilket folk som behövs och tar inte in kreti och pleti.

  Man måste väl titta på efterfrågan och göra någon sorts matchning.

  Gilla

 • Naivtive

  Dessa kalkyler brukar utgå felaktigt att dessa grupper har en likartad belastning på olika samhällsfunktioner som ursprungsbefolkningen. Jan Ekberg medgav detta och så även denna verkar det som.

  Men sätt er på akuten en kväll och ni tror att ni hamnat i migrationsverkets väntsal. Varför skall det vara så svårt att sortera fram verkliga siffror i dessa prognoser?

  Gilla

 • svenskinfo

  Enligt artikel 38 av Genève-konventionen den 12 augusti 1949, ska ockuperat område vara fritt från alla pålagor och skatter.

  Gilla

 • Pica pica

  Tack och lov för att vi får siffror från våra grannländer. Det finns absolut inget som tyder på att kostnaderna är lägre i Sverige – snarare högre.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Dom här invandrarna som sägs bidra till ekonomin, räknas det in att dom har konkurrerat ut en svensk eller dansk från arbetsmarknaden i sitt eget land? Visst, en polack som kommer hit och arbetar kostar kanske inte staten något, men staten får ju försörja en arbetslös istället. Vinst?

  Gilla

 • Undrande...

  Be en stilla bön att danskarna har räknat fel !!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: