Det ska löna sig att arbeta för invandrare – både lön och bidrag


Regeringen tar ytterligare steg för att göra det mer lönsamt för nyanlända invandrare inom etableringsuppdraget att arbeta. Idag beslutade regeringen att den som arbetar ska få behålla etableringstillägg och bostadsersättning för att minska marginaleffekterna vid övergång till arbete.

Regeringen har tidigare infört förändringar som gör det mer lönsamt för nyanlända att arbeta inom ramen för sin etableringsplan. Fribeloppet för arbete vid sidan av etableringsplanen har också tagits bort så att sådana inkomster inte heller minskar etableringsersättningen.

Den ändring som nu införs innebär att den som arbetar, inom eller vid sidan av sin etableringsplan, inte riskerar att förlora eventuell etableringstillägg eller bostadsersättning. Etableringstillägg betalas till hushåll med barn och bostadsersättning betalas till ensamstående utan hemmavarande barn. Bägge dessa minskas med 1/3 av alla förvärvsinkomster från första kronan, det ändrar regeringen nu på.

– Regeringens linje är, och har varit tydlig, det ska löna sig att arbeta. Ur integrationssynpunkt är tidig kontakt med arbetsmarknaden väldigt viktig. Den som är nyanländ och har tre barn ska inte riskera att förlora sitt etableringstillägg för att man är ambitiös och arbetar, det sänder fel signaler, säger integrationsminister Erik Ullenhag.

-Pettersson anser att Erik ”Myten” Ullenhag snackar skit. Det ska visserligen löna sig att arbeta, men invandrarna måste lära sig att leva på en lön utan bidrag som alla andra och med all kompetens som väller in över våra gränser tillsammans med arbetskraftbristen ska det inte vara några problem.

-Myten i stället för att låta pensionsräddarna få behålla bidrag och lön så sänk bidragen för dem som kan men inte vill arbeta så blir det tillräckliga marginaleffekter…

Regeringen.se 


13 responses to “Det ska löna sig att arbeta för invandrare – både lön och bidrag

 • Förbannad

  Jaa, det är så lönsamt allting. Vi ska vara såååå tacksamma för allt vi tjänar på importen. En normalt funtad människa röstar rätt i september, under tiden får vi nog se och höra mer som ger tandagnisslan. Ja jädrar vad jag längtar efter röstsedlarna, när öppnar vallokalerna? 🙂

  Gilla

 • pappasvenpappasven

  Fruktansvärt……..det hemska är ju att detta är inte långsiktigt hållbart……att alla bidrag man har kvarstår och sedan får man via en arbetsgivare 80% av arbetsinkomsten……..
  1. Man blir ganska högavlönad…..USK ”släng dig i väggen” osv….
  2. Arbetsgivarens krav blir ju ”bara” +20%av en fullbetald dvs låga krav
  3. Har låga/inga krav utvecklat personer?
  4. Normalt räknar man med att 1 person i arbete skall försörja sig själv och ytterligare en person….dubel lön a.k.a. två personer att försörja dvs två ”riktigt” arbetande krävs….
  5. Riktiga arbeten försvinner naturligtvis med denna insats av skattemedel
  6. Kan man dessutom oroa sig för eventuellt fusk i ett så subventionerat system?

  Gilla

 • svenskinfo

  Enligt artikel 38 av Genève-konventionen den 12 augusti 1949, ska ockuperat område vara fritt från alla pålagor och skatter.

  Gilla

 • Tony

  Denne lille barnsliga fjant tror att han stiger i värde genom
  att förnedra urbefolkningen, han verkar att tro att skattemedel
  är hans privata egendom som han kan spendera efter behag.
  Den dagen det blir en normal regering i Sverige bör nog
  Ullenfjant se till så att han kommer väldigt fort utanför Sveriges
  gränser, för han har retat många till vansinne med sin enorma
  inskränkthet!

  Gilla

 • Rulle Kugg

  Är Ullentott rasist?
  Genom att ge nysvenskar förmåner
  som ingen vanlig Svensson har så
  eldar han på motsättningar.
  Vilken agenda har babyfacet?

  Gilla

 • nisse

  Man slutar aldrig att förvånas Ullentupp Du har missat en sak dom måste väl oxo ha en ny merscedes. MAN KRÄKS!!!

  Gilla

 • Falköga

  Någon riksdagsman från SD bör fråga Ullenhag vad han egentligen menar. Jag begriper det inte på annat sätt än att invandrare ska ha det bättre än svenskar. Har jag fel.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: