Hemligheten bakom falafelsegern

MALMÖ. Vinnarna i Falafelkampen tillhör Malmös stora falafelsläkt Iskandarani. Nu berättar de om hemligheten bakom framgångarna, om framtidsplanen och tiden då släktingarna misstänktes för skattebrott.

Youssef Iskandarani, som öppnade stället för tolv år sedan, tackar. – Sydsvenskans pris sätter mer press på oss. Nu har vi ett ansvar att hålla nivån och att bli ännu bättre. Folk har höga förväntningar nu, påpekar han.

Familjen Iskandarani är stor och främst känd för Falafel No 1, som en gång i tiden fanns på nio platser i Malmö.

I fjor gick två Falafel No 1-restauranger i konkurs på grund av obetalada fakturor och skatteskulder. Misstankar om skattebrott ledde till att ägarna begärde sig själva i personlig konkurs.

I The Orient House är alla anställda också delägare. Vi har inga svarta löner och vi satsar på kvalitet hellre än snabb vinst, säger Youssef.

-Pettersson tycker det är ynkligt av Sydsvenskan. Falafeln kan vara hur god som helst men företaget och många andra företag i Malmö är inte rumsrena. Det är en av anledningarna till att Malmö behöver 4,49 miljarder om året och 12 miljoner om dagen, i socialhjälp från övriga Sverige. Alldeles för många arbetar svart och tänker bara på sig själva. Det slår dubbelt, de som säljer svart och billigt slår ut de seriösa företagarna och ännu mindre skatter betalas…det är Sveriges framtid och det hyllar PK!!!

Hemligheten bakom falafelsegern  (under 3 miljoner i omsättning, sex delägare, lokalhyra, el, råvaror, marknadsföring, arbetsgivaravgifter, försäkringar, skatter, bokföring osv. – Youssef borde rodna när han säger  ”Vi har inga svarta löner och vi satsar på kvalitet hellre än snabb vinst” och Sydsvenskans journalister på skämmas när de uppmuntrar sån här skit.

Konkurs för Malmös falafelkung

The orient house of falafel No 1 Youssif Handelsbolag, Alhaj Khaled & Charkie Khaled

Befattningar (lägg märke till att firman tecknas av en ensam, det är inte normalt när det är fler delägare)

Kebab och Falafel N1 

2014-01-25_2146

 

 

 

7 thoughts on “Hemligheten bakom falafelsegern

  1. Kikärtsbollarna fyller sin funktion om man är ute efter ett effektivt laxermedel, såsen som medföljer går alldeles utmärkt att använda som hemorrojdkräm.

KommenteraAvbryt svar