Gammalt knep

Regeringen skall tillsätta en KOMMISSION för att utreda det Svenska skolfiaskot som nyligen redovisades i en PISA undersökning.

För att få det att låta mer vederhäftigt så nämner man OECD i sammanhanget, samt att resultatet skall redovisas 2015, dvs efter valet i höst. Man kommer nu när man kritiseras att

1. skylla på Socialdemokraterna (som inte är oskyldiga)

2. avvisa diskussion i frågan med i avvaktan på utredningens resultat. Alltså efter valet.

Vår gamle legendariske finansminister Gunnar Sträng sade en gång, ”Vill man skjuta upp ett beslut kan man tillsätta en utredning, vill man skjuta upp det mer än två år krävas forskning”!

I detta fall så skall man bara hanka sig fram över valet, alltså tillräckligt med en kommission som utreder.

Eder FjärranÖsternRapportör kan garantera att Björklund redan övar på frasen :” vi får vänta på resultatet av utredningen”.

Regeringskansliet

 

3 thoughts on “Gammalt knep

  1. kasta ut blattarna så repar sig nog Svenska skolan omgående, inte konstig att vi hamnar va vi är när det bara finns Somaliska och andra analfabeter i Svensk skolan och dra när statistiken. Jämför med skola där huvudandelen ha etnisk Svenska elever då bli bilden en annan.

    Icke desto mindre krävs att Svenska skolan ta efter den Finska

  2. Inte bara skolan försöker man dribbla bort utan också försvaret. Var i h-e är SD? Var är deras stort uppslagna förklaringar till Nisse om vilket parti som är seriöst i skol-försvars och andra brännande frågor.

  3. Vilket spel och spektakel för galleriet man sätter igång.

    Ha ha ha, vilka skämtare.

    För de kan väl inte MENA allvar, att de inte förstår.

    Då behöver de ju vård, och mångårig rehabiliteringsterapi, de ”koko lollos”. 🙂

    Snygg bild föresten. 😉

KommenteraAvbryt svar