Polisen hittade automatvapen och kokain hos yrkeskriminella

SÖDERTÄLJE. Fem personer sitter häktade misstänkta för att ha försökt stjäla fyrverkerier. Tre av dem misstänks även för grovt vapenbrott och narkotikabrott efter att kokain och ett automatvapen hittats i en källare. Utredningen mot ligan är inne i ett intensivt skede. Allt började natten mot den 28 december då fem Södertäljebor slog till mot Nacka Värmdö Maskin AB i centrala Gustavsberg. Polisen tror att ligan var ute efter ett större parti fyrverkeripjäser som förvarades i butiken och som skulle säljas till nyårsafton.

Men butikens ägare fattade misstanke om att något kunde hända och bestämde sig för att övernatta i en husvagn intill.

– Varorna är ju väldigt stöldbegärliga, säger en anställd i butiken. Och mycket riktigt dök tjuvar upp, som klippte sig förbi ett metallstängsel som omgav butiken. Innanför det fanns ett elstängsel. När tjuvarna klippte det gick larmet.

Samtidigt ringde ägaren polisen. Gärningsmännen flydde då tillbaka till sin bil och lämnade Gustavsberg. Men på Skurubron på väg till Nacka, stoppades de av polisen.

Fem personer, två 20-åringar, två 21-åringar och en 30-åring, fördes till arresten misstänkta för försök till stöld. Södertäljepolisens spaningsrotel slog kort tid efter till mot minst fyra adresser i Hovsjö och en i Geneta.

I en källare på Blåskäggs gränd i Hovsjö hittade polisen ett automatvapen. Under sökningen hittades även narkotika.

– Det rör sig bland annat om kokain och cannabis, säger åklagare Anna Swedin, som rubricerar misstanken som grovt narkotikabrott, vilket betyder minst 100 gram kokain i beslag. Alla fem misstänks för försök till stöld. Tre av männen, 30, 21 och 20 år gamla, misstänks även för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Åklagaren begärde även en sjätte man häktad, men det avslogs av tingsrätten. Sedan dess har utredningen rullat på i det tysta.

– Vi förväntar oss fler gripanden, säger Anders Göranzon, spaningschef i Södertälje. – Arbetet är inne i ett känsligt läge, säger åklagare Anna Swedin.

Några av männen är välkända av polisen. 30-åringen beskrivs av polisen som en väletablerad yrkeskriminell som förekommer vid ett 20-tal tillfällen i belastningsregistret från 2000 och framåt och har dömts för bland annat våldsbrott, förmögenhetsbrott och trafikbrott. 2012 åtalades han för att i oktober 2011 ha hotat några bröder med en AK-47:a mitt i Hovsjö och vid ett senare tillfälle ha misshandlat en av bröderna. Han dömdes senare av tingsrätten för grov misshandel, olaga hot och försök till utpressning till två års fängelse. Men något vapen hittades aldrig.

-Pettersson läser om 30-åringen, 20-tal gånger i belastningsregistret, dömdes 2012 för grov misshandel, olaga hot, försök till utpressning – varför går han lös i samhället? Men det är väl som Myten vill, yrkeskriminella invandrare som bidrar till mångkulturen.

LT 

4 thoughts on “Polisen hittade automatvapen och kokain hos yrkeskriminella

  1. Magistern konstaterar att Pettersson läser mycket, det är bra.
    När det gäller brottslingar med utländskt påbrå behandlas dom efter samma lagar som oss andra. Det är också bra.

  2. När svartskallarna behöver nya skinnjackor så åker man en sväng till Nyköping och gör en räd. Samma sak med fyrverkerier,smycken mm mm. Kreativa ”entreprenörer”

KommenteraAvbryt svar