Tack för tårtan

Tack för att du tårtade bort vår hopplöshet och misstro, skriver frilansjournalist och aktivist Emma Lundberg, som minns årets mest uppmärksammade tårta. Den i partiledare Jimmie Åkessons ansikte.

Emma Lundberg, odemokratisk journalist, feminist och ...
Emma Lundberg, odemokratisk journalist, feminist och …

En batong viner i luften och träffar min väns rygg. En annan fick sin hand sönderslagen och fördes till sjukhus. Vi springer och springer och pulsen är i halsen. Polisens hundar är stressade av tumultet medan fascisterna i ögats storm står säkrade.

Demonstrationerna under det senaste året glider samman. När var det helikoptern hovrade över våra huvuden långt efter att demonstrationen var över? När var det en vän blev biten av en polishund? Det som alla har gemensamt är känslan av hur polisen oftast skyddar fascisterna; från Swedish Defence League till nu senast Svenska motståndsrörelsen. Allt medan antifascister och antirasister träffas av glasflaskor och kastar sig undan eldfacklor och polisens batonger.

Känslan av maktlöshet sprider sig som ett gift igenom kroppen och gör oss tunga av sorg. När nyheten om polisens registreringar av romer blev offentlig var det som ett dråpslag. En bekräftelse på det vi redan visste, att fascismen är institutionaliserad.

Men det finns några ljusglimtar under det gångna året där en gräddtårta är en av dem. När jag såg Jimmie Åkesson med en gräddtårta i ansiktet på nyheterna kunde jag inte hjälpa att känna ett bubblande skratt i magen. När det senare visade sig vara en äldre kvinna som var avsändare som stolt talade om att det var en politisk handling mot nazismen väcktes vi ur vår dvala. Vi skrattade och åt gräddtårta och tänkte att än är hoppet inte ute.

Tack Iréne Matkowitcz, för att du tårtade bort vår hopplöshet och misstro. Du gav oss nytt hopp om att motståndet fortfarande är starkt.

-Pettersson inser att en del journalister inte gillar demokrati och absolut inte Sverigedemokraterns demokratiska rättigheter. Här hyllar Ystads Allehandas kulturjournalist Emma Lundberg den flerfaldigt brottsdömda vänsterextremisten Iréne Matkowitcz tårtattack mot Sverigedemokraternas folkvalde partiledare Jimmie Åkesson…

2014-01-04_1650

 

8 thoughts on “Tack för tårtan

 1. Jo det är just sådana som hon som får komma till tals
  i denna skittidning, denna underliga blandning av
  människa och något obestämbart släpps in i spalterna
  medan dom som riktar kritik mot etablissemanget får
  finna sig i att aldrig komma fram. Lika insnöade som
  detta underliga djur som bilden visar är deras ledarskribenter,
  ändå sitter deras Chefsredaktör som heter Lars Mohlin varje
  vecka och skryter om hur förträfflig hans tidning är. Dom
  har länge lyckats hålla upplagan uppe med stora mängder
  gratisprenumerationer eller kraftigt rabbaterade sådana, men
  det hindrar inte att det bär utför även med denna blaska,
  ochdet är välgörande!

 2. Frilansjournalist och aktivist Emma Lundberg verkar tydligen ännu inte ha lärt sig hur en respekterande demokrati fungerar. Vilket är oerhört besynnerligt när hon då även kallar sig för journalist.

  Vi får hoppas att Emma för hennes egen skull och demokratins räkning. Slutar upp med att blanda ihop sin ” privata aktivism ” med den opartiska journalistik , som definitivt inte ska hylla våldshandlingar och angrepp på våra politiska företrädare.

  • Nästan en form av misskreditering mot Hitlerjugend !
   Inte såg dessa dåtida grabbar lika onda ut ? Bilden utgör verkligen en sann kopia,av dagens kultur bland kommunistskribenterna…

Kommentera