Ensamkommande barn skadat i köksbrand

UPPSALA. En pojke fick brännskador på armar och ben när det började brinna i ett boende i Jälla under natten mot torsdagen. Tre räddningsstyrkor skickades till platsen, enligt uppgift ett boende för ensamkommande flyktingbarn, klockan 03.00.

-Två personer misslyckades med matlagningen så att det började brinna i köket och köksfläkten, säger Tommy Karlsson, länsvakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

Strax efter 03.30 var elden släckt. Branden begränsades till köket men enligt räddningstjänsten ledde den till en kraftig rökutveckling i hela huset. Den skadade pojken är förd till Akademiska sjukhuset, enligt polisen med lättare brännskador på armar och ben. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

-Pettersson kan inte låta bli att undra vad barn gör i köket klockan tre på natten, men de stackars liven var väl hungriga…sedan kan man undra varför detta är allmänfarlig vårdslöshet medan det är ofog att fyra av raketer inomhus…

UNT              Polisen 

12 thoughts on “Ensamkommande barn skadat i köksbrand

  1. MEN lägger tummen ned på varenda kommentar? ”Vindtirig” eller? Och vilken exklusiv matlagning….flambering……jo jag tackar jag…..inte ens ”bara grillat” räcker……Nattmacka föreslås! Eller en lättare kall vickning!

  2. När det gäller ordet ”ofog”…
    Kan du tillföra att kasta stora stenbumlingar,och söka träffa fordonen,som kör under broar på Motorvägar går in under samma vokabulär….

  3. Vi HAR ju sagt att det är förbjudet att göra upp brasa ovanpå spisen!
    Se nu vad som händer…
    Nu drar vi in internet i två timmar…..

  4. Dom gick väl i sömnen krakarna och inte hade de väl fått mat heller. Kanske bäst de söker sig till ett annat himmelrike, när inte Sverige klarar av sina egna åtaganden.

  5. De nya moderna uttrycken är svåra att tyda.Speciellt för oss lite äldre…
    Kanske borde Pettersson införa en spalt i form av ett Lexikon med översättning till gamla tolkningar/betydelser.Vi äldre kan då lättare följa med,i dagens händelserika nya spännande helskumma värld…. 😉

    • Vi börjar i liten skala Månsson.

      Ensamkommande barn eller ensamkommande flyktingbarn är PK-svenska för en ung man i sina bästa år, vanligen 17-30 som av föräldrar eller andra släktingar försätts med pengar som brukar ligga mellan 100 000 och 200 000 kronor för att ta sig till paradiset Sverige. Under färden över halva jordklotet och dussintals länder håller ”barnet” kontakt med de släktingar som är döda med en mobiltelefon av senaste modell. Väl framme i paradiset drar han en vals som inte är en dans om hur hemskt det var i landet han flytt ifrån och där hans föräldrar blivit mördade. Sedan får ”barnet” uppehållstillstånd och då vill han ha hit de släktingar som är döda och/eller åka på semester och hälsa på de föräldrar, syskon och släktingar som fortfarande bor i landet där det är för farligt att leva.

      http://petterssonsblogg.se/2013/07/10/en-semestersaga-2/

      • Tack Pettersson..alltid en början.
        När det gäller ”små bränder”,typ påtuttade bilar,skolor och garage läser man ofta,att detta har sin grund i den ”trista värld som dessa barn tvingas leva i”
        Oftast sker dessa ”okynnesbränder” i s.k. områden som ”till del bebos av människor i utanförskap”.
        Funderar sedan många,många år varför det under min uppväxt inte fanns sådana bostadsområden.Tvingades växa upp med fullständigt mörka höstkvällar,utan värmande eldar… Och det närmaste vår generation kom dåtida ”utanförskapet”, var väl statarlängorna…Eller ?

KommenteraAvbryt svar