Ogillar terroriststämpeln

En nätaktivist vid namn Yasir al-Sayed Issa ogillar att SÄPO använder ordet terrorister om de unga muslimer som reser till Syrien…

…för att slåss i al-Qaida inspirerade grupperingar.

al-Sayed Issa påstår istället att det är unga muslimer som bara vill hjälpa det syriska folket och stämplar man dem som potentiella terrorister försvårar det arbetet med att övertala dem att inte resa. Problemet med al-Sayed Issas påstående är att de unga muslimerna redan rest och krigar i islams namn och vad det innebär har vi sett otaliga filmklipp på. Om de hemska bilder vi sett kallas för att hjälpa de syriska folket, vill jag inte veta vad det innebär när man hotar det syriska folket. Säpos bedömning har vi tagit del av. Man befarar att många av dessa unga män som reser för att kriga kommer ”hem” med vapenvana, traumatiska upplevelser och kanske religiöst indoktrinerade, så visst är det bra att både Säpo och al-Sayed Issa försöker förhindra att unga muslimer reser till Syrien för att döda.

Källa: SvD

Yasir al-Sayed Issa försvarar dessutom vapensmugglingen till den syriska oppositionen där just al-Qaida inspirerade grupper ingår.

3 thoughts on “Ogillar terroriststämpeln

  1. Issa är väl nissen som SVT/SR använder som gråtexpert när det gäller Syrien. Finns ett digert register på Flashback om hans egentliga förehavande.

KommenteraAvbryt svar