Därför deltar SD inte i demonstrationen i Kärrtorp

Kärrtorp 22 dec. 2013
Kärrtorp 22 dec. 2013

Genom att låta vänsterextremistiska våldsgrupper delta i demonstrationen i Kärrtorp bidrar man till att legitimera dessa grupper. Detta kommer att trigga mer våld i framtiden, skriver Mattias Karlsson (SD).

Frågor om varför vi valt att inte delta i demonstrationen mot rasism i Kärrtorp har de senaste dagarna varit många. Den som är mot rasism borde väl delta, eller? För oss är saken mer komplicerad än så. Vi tar givetvis avstånd från alla former av rasism.

Vi tycker att det är fruktansvärt att en nazistisk våldsgrupp attackerade demonstrationen i förra veckan. Det är bra att människor protesterar mot detta. Problemet är emellertid att organisationen som arrangerar demonstrationen i Kärrtorp inte tar avstånd från politiskt våld som princip.

De våldsbejakande extremistiska vänstergrupperna Revolutionära Fronten och Antifascistisk Aktion utannonserade tidigt att de skulle delta i Kärrtorp.

Arrangörerna reagerade inte när företrädare för olika promillepartier på vänsterkanten, tillsammans med vanligt folk och barnfamiljer demonstrerade mot rasism, så deltog även en betydande skara personer från vänsterextremistiska våldsgrupper.

Det faktum att de tilläts delta har inte getts någon större medial uppmärksamhet och inga frågor har ställts till arrangörerna. Trots att hotbilden mot arrangemanget ökar mycket kraftigt när våldsgrupper deltar gavs ingen information om detta till alla de vanliga människor som deltog i demonstrationen.

Våldet i Kärrtorp var heller inte ensidigt. Polisen har berättat om att de angreps av bägge grupper. Vi vet att även en nazist blev knivhuggen. Var det våldet okej, för att det skedde i en situation som skulle kunna klassificeras som kollektivt självförsvar?

Innebär det i så fall enligt samma logik, att nazisterna har moralisk rätt att knivhugga vänsterextremister nästa gång deras manifestationer angrips?

 Dessa vänsterextremistiska våldsgrupper är de som ligger bakom att Säpo just nu bedömer den våldsbejakande vänsterextremismen som det största hotet mot vår demokrati.

För mig som politiker är det inte intressant att rangordna den våldsbejakande extremismen. Det slutar ändå alltid i ett val mellan pest och kolera. All våldsbejakande extremism måste bekämpas.

Skrivet av Mattias Karlsson på SD-Kuriren

10 thoughts on “Därför deltar SD inte i demonstrationen i Kärrtorp

 1. @nyfiken i en strut
  Jag upplyser ju bara dig om att vi redan har artikeln inne på Bloggen, där kan du i nederkanten även kan kolla hur länge vi har haft den. Ja, jag har läst den och tyckte att den var realistisk och bra, men jag vill ogärna lägga ut mina omdömen om inläggen, för att jag vill att läsaren själv ska forma sitt omdöme om artikeln. Dessutom vill jag inte kommentera mina kollegors inlägg, åtminstone inte i alltför hög grad. Detta för att inte avslöja alltför mycket, eller vara den som väljer inlägget åt läsaren eller förkastar det.
  Jag har inte haft någon åsikt om det du skriver heller.

  • Det blev nog ett missförstånd. Jag väntade en kommentar på mitt inlägg, och förväntade mig att det skulle komma som ett svar, och inte som ett nytt inlägg.. God Jul!

 2. Jag tror inte att SD missade så mycket:

  https://www.youtube.com/watch?v=Y_ZqcPjMPE0&ytsession=h6UTx4IsZUSv6q9sapPMpkCQBIHJjlzR77a8m_EcWS1koBADcZgoUGbQVqRTtyO1geHR2gmq_rVcYQVBMNtPg8aEJ0PG2vcA4QyxabnZdGZlzQvHdOOSDZt8ohU97rWeHeXF-4L4uLvwSe7DAfEglgzU_9Qkto264Gq33VhUjEWNvze9ioXU7g_xvXQWBzH9ayOGiy_5eYFrpxKjDdwMiFUb8vi42l8rZcdhrg2Y4m9dyZvDcNjwEFfhMn1Yzw59PBT7R3XApUJLYHRUZbYsvERydjzZfdIRVT5MpeOGHoQ3M7-tNIa98V0jXVjn0NVzdPe7DASTd9fxZ-EXw8sq3w

  Men även OM nu SD hade önskat närvara på jippot, så har säkert Säpo och Livvaktstyrkan från personskyddet avrått från närvaro p.g.a. arrangörernas och deltagarnas dokumenterade våldsbenägenhet:
  Eliten från Stenkastarvänstern, Revolutionära Fronten (* en vänsterextrem svensk utomparlamentarisk militant organisation vars uttalade mål är att avskaffa dagens samhälle genom revolution), representanter för Sveriges sjukklöver (samtliga riksdagspartier utom SD) samt AFA (* I Sverige och Tyskland bedrivs omfattande våldsam aktivism såsom upplopp, stenkastning och vandalism).

  * Källa Wikipedia

  Övriga medverkande och publik:
  Kartellen, Erik Ullenhag (FP integrationsminister), Sebbe ”Staxx” Stakset, Helle Klein, Jan Guillou, Jonas Gardell, Jonas Sjöstedt (V), Karin Enström (M, Försvarsminister), Kurdo Baksi, Lisa Bjurwald, Mamoud Kamaili, Per Westerberg (riksdagens talman), Petri Myllykoski, Carin Jämtin (S), Petter Larsson, Veronica Palm (S), Stefan Löfven (Partiledare S), Adam Tensta, Anders Wallner (MP), Åsa Linderborg, Åsa Romson (MP), Johan Hedin (C), Fredrick ”Ursula” Federley (C), Lilla Namo, Linda Pira, Jenny Wilson och anstiftarna till spektaklet: Ammar Korshed och Petri Myllykoski.

  Vem skulle frivilligt sjukdomsklassa sig, genom att umgås med detta klientel?

 3. Men en fråga som borde ställas, men inte gjorts är hur kan
  det vara att hela Mediakåren går upp i falsett när några figurer
  på högerkanten stör en tillståndsgiven demonstration, när
  man systematiskt underlåtit att skriva om när precis samma sak
  har hänt vid varje möte arrangerat av SD, där vänsterpöbeln
  kastar bomber och stenar samt med diverse oljud överröstar
  mötesdeltagarna. Detta vänsterpatrask skryter öppet om detta,
  dock utan att den hjärndöda Mediakåren reagerar. När man
  någon enstaka gång lyckats knåpa ihop en rad om dessa
  vänsterhulliganer kallas dom hovsamt för motdemonstranter
  istället för dom facistioida idioter som det handlar om!

  • Den frågan HAR faktiskt ställts många gånger. T.o.m journalister (!) har reagerat (”http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/britta-svensson-raddare-och-ledsnare-an-nar-jag-akte-dit/”. Aftonskräpet (och andra) har rapporterat om AFA-svinet som knivhögg en en nazist (i ryggen, förståss…). Finns många artiklar om händelserna i Kärrtorp, sett ut polisens perspektiv, i ”Blåljus”. Den här är riktigt bra: ”http://www.blaljus.nu/nyhetsartikel/att-vi-bryr-oss”.

   • Av Olli Rein: ”Nyfiken I enstrut, den har vi haft ute rätt länge nu. Bra artiklar brukar vi sätta in som de är.”

    Jag är inte säker på att jag förstår vad du menar. Jag ville bara tipsa användaren ”Tony” om att det till och med i slaskmedia finns skribenter som inte alltid förmedlar den vanliga ”svart-vita” bilden. Och att ”blåljus.nu” har bra artiklar, som beskriver hur anställda inom rättsväsendet (främst polisen) ser saker från sitt perspektiv.

    På vilket sätt menar du att jag har gjort fel?

   • @ Nyfiken Ienstrut
    Bra kommentar, jag hinner inte heller lusläsa alla inlägg här på Petterssons, jag är grymt imponerad av kapaciteten och produktiviteten på sidan!

    Ett litet tips:
    Slå ”Enter” efter hyperlänkarna i kommentarsrutan innan publicering, så kan vi andra klicka på dem utan att behöva kopiera och klistra in.

    Keep up the good work!

   • Jo visst men ställer man det i paritet mot den enorma
    mediautbud som förekommit sen förra Veckans
    demonstration, så är det en droppe i havet.
    När det gäller denna Britta Svensson, så är hon en
    känd SD hatare, men hon blev tydligen skrämd av
    hätskheten bland vänsterpöbeln!

Kommentera