Sverige fick rätt om Irakutvisning

Svenska migrationsmyndigheter bröt inte mot de mänskliga rättigheterna när tre irakiska män nekades asyl, meddelade Europadomstolen på torsdagen.

Männen, som hävdar att de riskerar förföljelse och tortyr i hemlandet, fick avslag på sina asylansökningar 2010. Två av dem uppger att de jobbat för irakiska armén, och den tredje att han jobbat för ett säkerhetsföretag som samarbetade med den amerikanska armén.

Nu väntar utvisning för irakierna.

-Pettersson undrar varför bara tre? Samtliga som pendlar hem på semester, en del till och med tillsammans med sina barn har ljugit och borde få åka hem för gott.

SvD   En semestersaga 

2 thoughts on “Sverige fick rätt om Irakutvisning

  1. Idag ännu ett snyftreportage i Östersundsposten om en syrisk familj som ska utvisas. Kvinnan (barnet) eftersom hon har god man kom med make och ett litet barn. De har nu fått ännu ett barn. De säger sig vara statslösa kurder från norra Syrien som praktiserar Yezidism (varken kristendom eller islam) och därför förföljda.

    Efter utförda språktester säger Migrationsverket att de är armenier och skall utvisas dit trots att de inte vet något om landet.

    Mamman Leyla är alltså minderårig med två barn säger att hon vill stanna här i Sverige och utbilda sig till tandläkare!

    Det straffar sig ibland att slänga bort alla papper men de hoppas nu att de ska få hjälp att göra nya språktester av andra än MV:s experter.

    De har redan fått lägenhet, fast den är bara ”påvert” inredd.

  2. Hur är det med alla syrier som ”flytt” hit och sen åker tillbaka för att leka krig?
    Sånt borde ge omedelbar utvisning för hela klanen!

KommenteraAvbryt svar