Skatten höjs i drygt en tredjedel av alla kommuner 2014


Olistat.se · I 106 av 290 kommuner höjs skatten nästa år. Sex kommuner sänker skatten. Enligt SCB sker det största ökningen i kommuner som Bollnäs, Mjölby och Nässjö. Sänker skatten gör man i Färgelanda och Nässjö. 1 procent höjer man skatten i Bollnäs. 31 procent av befolkningen får ökad skatt och endast 3 procent får sänkt skatt. Kommunalskatten är oförändrad för 66 procent av befolkningen. Högsta kommunalskatterna finns i Norrland och lägsta i skånska Vellinge och Kävlinge. I åtta landsting höjs skatten. Två sänker. Läs vidare hur skatten ser ut i din kommun.
Läs mer på Olistat.se

Vad kommunerna efter Pajala får betala i kommunalskatt uppger inte Olistat.se, men det kommer kanske när även dem ser att det fattas en bit av listan från Pajala till Örebro. Tyvärr kan jag inget göra kära Örebroare som kungen lär ha sagt i Arboga på sin Eriksgata. Stora kommuner som Västerås, Uppsala och Örebro är därför inte med. Dit hör också Örnsköldsvik, Umeå och Östersund även det ganska stora kommuner. Till och med huvudstaden Stockholm lär väl då saknas. En kommun både höjer och sänker, det är Nässjö.

Tyvärr var det för svårt att få hela listan på Pettersson, då de två första kolumnerna blev en och den visade då alla siffrorna i ett svep. Det var därför jag var inne på inlägget och ändrade efter att vi hade kommit igång.

Det här sättet att visa är nog det enda som fungerar. Många av de kommuner som väljer att inte höja skatten vid årsskiftet, kan bli tvingade att göra det vid något annat tillfälle under året.


6 responses to “Skatten höjs i drygt en tredjedel av alla kommuner 2014

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: