Brand i asylboende

2013-12-03 16:51, Brand, Östersund

Brand Härke, Frösön

Räddningstjänst ambulans och polis kallade till Härke med anledning av brand i lägenhet. En person förd till sjukhus i ambulans ev rökskadad. Branden släckt. Brandhärdar på två ställen i lägenheten gör att polisen misstänker att branden är anlagd. Den drabbade lägenheten avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning. En person boende i lägenheten identifierad men ej hörd. Anmälan misstänkt mordbrand upprättas.

Organisation, Polismyndigheten i Jämtlands län

Ovanstående är exakt från polisen frånsett rubriken som är min. I Härke finns tre asylboende men bara ett på Härkevägen och det hyser sju ensamkommande stackars barn.

”På Härke HBV arbetar vägledaren med ungdomens introduktion, vilket bland annat innebär att introducera honom/henne i studier och vara delaktigt i planering av fritidsaktiviteter. Arbetet innefattar också att ge ungdomen kännedom om normer, värderingar, traditioner, lagar, regler och myndigheter i det svenska samhället”

 

3 thoughts on “Brand i asylboende

  1. Vad förväntar sig folk egentligen? Häromdagen kunde man i PK-pressen läsa om de senaste genetiska teorierna, att människan härstammar från en korsning mellan gris och apa. Daglig dags kan kan i tidningarna läsa om ett flertal fall där gärningsmän uppför sig som svin,och ser ut som en apa (därav vitpixlade?). Det är bara att tänka på Kung Loius (apan i filmen Djungelboken) som ville va som vi, dvs kunna hantera eld. Är det det som vi ser nu på de olika anläggningarna? Baaarnen håller på att lära sig hantera elden?

KommenteraAvbryt svar