Ger inte upp med att ge bort skattepengar till invandrare trots fem avslag i domstol

MALMÖ. Malmö. Fem förvaltningsdomstolar har sagt att Malmö stad inte får ge Iransk-svenska föreningen 661 442 kronor i hyresrabatt. Fem domar är inget som får kommunens ansvariga att ge sig.

– Sista ordet är inte sagt än, säger fritidsdirektör Bo Sjöström.

Fritidsdirektören tycker att det är märkligt att domstolarna inte lyssnar, utan i stället ser på delar av kommunens argument som en efterhandskonstruktion. – Det känns väldigt, väldigt märkligt, säger Bo Sjöström.

Han förklarar att kommunen nu kommer att skicka räkning till Iransk-svenska föreningen. Om än motvilligt. – Nu står domen fast, så vi måste skicka en faktura som krävs av domen, säger Bo Sjöström. – Det är inte rimligt att kräva något nu, något som vi skulle ha krävt för flera år sedan.

Samma argument har fritidsnämndens ordförande Frida Trollmyr (S) utan framgång använt i domstolarna: Det är inte rimligt att föreningen efter många år tvingas betala något som kommunen missat.

Föreningen har inte haft någon anledning att tvivla på muntliga uppgifter från kommunen. Föreningens verksamhet har stor betydelse för samhället i ett mångkulturellt Malmö. Föreningen har inte råd att betala, därför är det utsiktslöst att försöka driva in pengarna.

– Vi har drivit det här så långt som vi kan. Nu kommer vi att skicka en faktura, säger Frida Trollmyr till Sydsvenskan.

Fritidsdirektör Bo Sjöström räknar för sin del med ännu en hyrestvist – nu i tingsrätten.

– Vi skickar en räkning, föreningen bestrider kravet och så blir det en förhandling i tingsrätten, säger Bo Sjöström.

Kommer inte utfallet i tingsrätten att bli detsamma, att föreningen måste betala?

– Det vet vi inte, det ska då prövas enligt en annan lagstiftning. Förvaltningsdomstolarna har slagit fast att vi inte kan ge någon hyresrabatt. Det är en sak. En annan sak är om vi kan leda i bevis att vår fordran är korrekt.

Börjar inte det här likna rättstrots? – Vi sysslar inte med rättstrots. Det vi säger är att här kan det komma en ny rättslig process, säger Bo Sjöström.

-Pettersson säger att det inte är konstigt att det mångkulturella paradiset Malmö behöver drygt fyra miljarder av landets övriga skattebetalare…

Sydsvenskan

5 thoughts on “Ger inte upp med att ge bort skattepengar till invandrare trots fem avslag i domstol

  1. Då är det väl bara för den Arabiska föreningen att vända
    sig till Allmänna Arvsfonden, för där har man stor rutin vid att ösa
    stora fantasibelopp över just Arabiska och Afrikanska
    lotsaföreningar!

  2. De är så många politiker i Malmö, att det inte blir någon större utgift om ni politiker som uppenbarligen har gjort fel, rättar till detta med era egna pengar och inte våra. Det gäller givetvis de tjänstemän som varit med också så klart.

Kommentera