Stor tillströmning, lite avgångar.

SFI i Skövde letar nu nya lokaler med ljus och lykta. De lokaler man har i dagsläget är alldeles för trånga pga den stora tillströmningen av asylsökande från Syrien. (Vaddå ”asylsökande” ?? Man får ju PUT på direkten)
Under 2012 hade SFI 150 elever. Idag är man uppe i 420 elever. Och enligt Arbetsförmedlingen och Migrationsverket kommer siffrorna bara att öka.
Hanna Bäcklund som är rektor på SFI säger att både elever och lärare lever i en ”tumultartad miljö”. Många elever är traumatiserade efter olika upplevelser under kriget.
I genomsnitt anländer 15-20 elever varannan vecka till SFI i Skövde. I december räknar man med 60 nya elever. Samtidigt är det bara ett tiotal elever som avslutar sin utbildning varje månad.
Lusharpan tycker att det låter märkligt. Det kan väl aldrig vara så att eleverna hänger kvar i utbildningen för att kunna fortsätta att lyfta bidrag. Något man kom fram till för ca ett år sedan när Uppdrag Granskning tittade på SFI i Malmö.

Lusharpan får intryck av att man bara fyller på och fyller på, men det är aldrig något som kommer ut. Ungefär som svensk invandrings-politik. Nu väntar vi bara på att SFI-bubblan ska spricka. Vad detta kostar skattebetalarna det vågar man knappast ens tänka på. Man undrar när någon ska slå stopp på detta vansinne.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

1 thoughts on “Stor tillströmning, lite avgångar.

KommenteraAvbryt svar