Lee Marvin: I Was Born Under a Wandering star

Lee Marvin (19 feb 1924 29 augusti 1987). Var en amerikansk skådespelare känd för sin skrovliga röst, sitt vita hår och 6 ft 2 in (1,88 m) lång, Marvin  gjorde först biroller , mestadels skurkar, soldater och andra hårdkokta karaktärer, men efter att ha vunnit en Oscar för bästa manliga huvudroll för sina dubbla roller i Cat Ballou (1965), landade han mer i heroiska och sympatiska huvudroller. Han var kanske mest känd för sin huvudroll som detective lieutenant Frank Ballinger under1957-1960 i NBCs omtyckta  brottsserie, grupp M .

6 thoughts on “Lee Marvin: I Was Born Under a Wandering star

  1. Korrekt titel och grammatiskt korrekt engelska lyder:

    ”I was BORN under a wandering star”

    Rätt ska vara rätt och ökar trovärdigheten 🙂

    Ja det står ju högst upp på bilden, men fel kan det bli i mängder när man är stressad.
    Det finns ingen på den här bloggen som gjort rätt varje gång de skrivit något. Ofta rättar jag dessa fel, även hos dem som skriver kommentarer. J ditt fall, så är du så egotrippad att du går ut och påpekar hur det ska vara. Det är det endast viktigpettrar som sysslar med. /olli

  2. Jag ville ge er något trevligt innan jag får ta ett nytt uppehåll på bloggen för huvudvärken blir inte bättre. Så från imorgon är jag inte här. Jag har inte orkat vara inne idag heller, mer än kollat runt lite. Ha det bra pågar och polare. Nalensnidare och göbbar.

Kommentera