Upprörande statistik – så dåligt går integrationen

DANMARK. Trots flera år av massiva insatser är nästan varannan icke-västerländsk invandrare utan arbete.

Integration, integration, integration. Den ena regeringen efter den andra har under de senaste decennierna proppat våra öron fulla med ord som integration men det har inte hjälp visar en ny rapport från Danmarks Statistik.

Enligt rapporten har ett oroväckande antal 16-64 åriga invandrare och ättlingar till dem från icke-västerländska länder något arbete eller går på någon utbildning. Till exempel är 44 procent av de 25-åriga invandrarna från icke-västerländska länder arbetslösa och utbildar sig inte. Det är nästan tre gånger så många som motsvarande siffra för etniska danskar, som ligger på 16 procent. Även bland icke-västerländska invandrares ättlingar är siffran alarmerande, 28 procent av 25-åringarna varken pluggar eller arbetar.

Invandrare och deras ättlingar från Libanon, Marocko, Turkiet, Pakistan och Jugoslavien klarar sig sämst. Det går mycket bättre för migranter från Vietnam, Sri Lanka och Iran, liksom för invandrare från västliga länder som Förenta staterna. Polen och USA ligger nära de danska siffrorna.

-I den asiatiska kulturen, är du uppväxt med att vara självförsörjande och att arbeta hårt. Asiaterna är villiga att söka brett och ta jobb som inte är så välbetalda. Iranierna ser till att deras barn blir väl utbildade och integrerade. Vietnameser och kineser är också lätta att integrera. Många av dem är självförsörjande säger Flemming Ibsen, som tillägger att motsatsen gäller vissa länder i Afrika och Mellanöstern.

I PDF:en nedan står även lite om brottlighet. Icke-västliga invandrare står för 80 % av all brottslighet utförd av invandrare….

-Pettersson vill bara påminna om att dessa siffror inte går att översätta till svenska förhållanden. Vi tar nämligen emot många fler invandrare än danskarna per capita och vi tar emot fler från de länder som enligt Flemming Ibsen har sämst arbetsmoral och är svårast att integrera…Grattis Sverige.

2013-11-26_2132

 

BT.dk         Invandring i Danmark 2013 

2 thoughts on “Upprörande statistik – så dåligt går integrationen

  1. Och ändå har inte danskarna som ”vi” tagit det formella beslutet att låta invandrare skita i integrationen. Jag vet inte om ”Regeringens proposition 1975:26 (om riktlinjer för invandrar- och minoritetspolitiken m. m.) är en akt av vansinne eller ett försök att rasera Sverige.

    Egentligen rätt enkelt (kan behövas en förändrad grundlag dock), betalar vi mat och uppehälle så står de till vårt förfogande om de inom rimlig tid inte kan försörja sig på hederligt arbete. Vad de då gör under fyrtio timmar i veckan spelar mindre roll bara de är sysselsatta så de inte ställer till med något under dan och att de inte orkar störa grannar på kvällar och nätter. De som skolkar skickas tillbaka så fort som de påträffas oavsett PUT eller medborgarskap.

Kommentera