Blixten McQueen

-Pettersson och den oäkta hustrun har i helgen varit barnvakt åt en ung man på tre år och fem månader.

Försök med Kalle Anka, Bamse, Mumintrollen och andra figurer från forntiden möttes med huvudskakningar och högljudda krav ”Jag vill se Blixten McQueen, han är coolast och världens snabbaste”

Blixten McQueen som hittills varit totalt okänd fanns på Youtube och allt löste sig. Blixten McQueen som oftast kallas McQueen är huvudfiguren i en tecknad film om bilar från Disney/Pixar.

I början av filmen är Blixten McQueen en arrogant och spydig ung racerbil med välsmort munläder och som är väldigt självisk.

På väg till Kalifornien för ett nytt avgörande race blir han avledd till Route 66 och Kylarköping, en nära nog övergiven stad som när Interstate 40 byggdes utanför staden förlorade all trafik genom staden, där blir han kär i den före detta advokaten Sally. Tack vare McQueens engagemang så kommer en massa turister till Kylarköping och staden räddas och sedan har det naturligtvis kommit en andra filmer, spel och figurer om Blixten McQueens äventyr.

Men det kände ni naturligtvis till och musiken är fin…

4 thoughts on “Blixten McQueen

  1. Visste du inte det? Där ser man, för din upplysning så finns det allt från kalsingar, lådor, tandkräm, plåster, tröjor och en massa annat av Blixten.

  2. Snabbast är nog ändå inte ”Blixten MCqueen” utan en komunalarbetare som heter Gösta och är fast anställd på kommunen i Grums. Han slutar sitt arbete kl. 16.00 och är hemma redan 15.30.
    MVH
    Janne

KommenteraAvbryt svar