Norge är ett själviskt land som behandlar de fattigaste som djur

I en artikel med titeln ”Norge är ett själviskt land som behandlar de fattigaste som djur” publicerats i Aftonbladet så framför Ehsan Fadakar missaktning mot norrmän på grund av deras nationella ursprung, något som enligt lagtexten faller inom ramen för hets mot folkgrupp.

Svenskarnas parti har nu anmält Aftonbladet och Ehsan Fadakar för hets mot folkgrupp. I anmälan anser Svenskarnas parti att artikeln i sin helhet hetsar mot folkgruppen norrmän och visar missaktning mot dem i synnerhet i följande stycke: ”Allt verkar gå ut på att bevara den norska kulturen, vad den nu är värd. Norrmännen har inte direkt gjort sig kända som några hårdjobbande, smarta ­eller innovativa världs­erövrare.”

Stycket är något som tydligt måste anses gå över gränsen för vad som avses bryta mot lagen om hets mot folkgrupp då det enligt 16 kap 8 § brottsbalken ”är hets mot folkgrupp att uppsåtligen, i uttalande eller i annat meddelande som sprids, hota eller uttrycka missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning”.

I Sverige är svenskarna den enda folkgrupp som inte skyddas av lagen om hets mot folkgrupp, däremot är det olagligt att hetsa mot minoritetsgrupper så som exempelvis norrmän. Svenskarnas parti vill därför pröva om lagen gäller för samtliga minoritetsgrupper eller om den numera inskränks ytterligare för att enbart gälla sådana som inte tillhör samma folkslag som svenskarna.

-Pettersson tycker det är bra att saken prövas, ett öppet hat mot nordbor är inte acceptabelt.

2013-11-14_0901

9 thoughts on “Norge är ett själviskt land som behandlar de fattigaste som djur

  1. Ehsan Fadakar får mig att associera till Irene, tårttanten. Ehsan kanske är något mer verbal trots bristen på vettigt innehåll. Tänker på wanna-bee kändisar utan självinsikt.

  2. När ska ABs norska ägare reagera om inte nu. Alla anställda på AB borde sparkas atl. lägg ned hela denna spyblaska som ingen kommer att sakna Jo kanske Expos soldater men ingen normal människa kommer att sakna denna pisskloak.

  3. Att detta Stolpskott är en idiot är ju klart, i annat fall
    hade han inte fått jobb på Aftonlögnen, där är det nog
    ett krav att man ska vara en idiot, annars hade inte så
    många idioter som jobbar där kunnat samlas på en och
    samma plats!

KommenteraAvbryt svar