Bert Karlsson vill göra hotell till asylboende


SÖDÅKRA.  Bert Karlsson vill öppna fler asylboenden i Sverige. Den riksbekante affärsmannen har exempelvis ­siktet inställt på Möre hotell i Söderåkra. Karta att zooma in till gatunivå.

Bert Karlsson öppnade sitt första asyl­boende för 22 år sedan. I dag har den forne skivkungen från Skara hunnit engagera sig i sammanlagt 18 stycken liknande boenden.

– Jag har skaffat mig rutin och är bra på det här nu, säger mannen som nu har siktet inställt på Möre hotell i Söderåkra.

– Det stämmer att vi håller på och förhandlar med dem om ett asylboende, säger Bert Karlsson när Baro­metern ringer honom.

En förutsättning för att Karlsson och hans med­arbetare ska ta över anläggningen i Söderåkra är att Migrationsverket godkänner det.

– Jag ska träffa dem på torsdag. Om planerna går i lås kommer hotellet att bli hemvist för omkring 200 flyktingar. – I vår verksamhet väljer vi att se dem som vilka hotellgäster som helst och inte som flyktingar, berättar Bert Karlsson.

Ett asylboende i Söder­åkra skulle också innebära mellan tio och tolv nya jobb. – Vi brukar ta in en hel del invandrare som personal. Det är inte minst för språkets skull.

Han säger vidare att han är imponerad av hotell­anläggningen i Söderåkra. – Om det här går i lås är det den näst bästa anläggningen av alla dem som jag är inblandad i.

Bert Karlsson säger också att han och hans personal är väldigt måna om att de som bor på asylboendena ska ha en bra tillvaro.

– Det håller inte att bara slänga ut dem i olika lägenheter. Vi brukar ha många olika aktiviteter, bland annat lördagsgodis till barnen.

I dagsläget har Vima Träningscenter och simhallen samarbeten med hotellet. Enligt Bert Karlsson är dessa verksamheter inte berörda. Hotellets nuvarande ägare Kristoffer Lindqvist är få­ordig med kommentarer.

– Du får information när tiden är rätt, säger han. I dag ska Bert Karlsson även besöka en lokal i Kalmar som också kan bli aktuell som asylboende.

FOTNOT: Söderåkra har ca 912 invånare (Wikipedia, 2010). Söderåkra tillhör Torsås Kommun som ligger söder om Kalmar.

Barometern 


7 responses to “Bert Karlsson vill göra hotell till asylboende

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: