Elever fick leka snipp och snapp


LUND. En förälder reagerade på sitt barns beskrivning av en lek från idrottslektionen och anmälde händelsen till Skolinspektionen. Ett olyckligt namnval av leken, säger skolans rektor som förklaring till händelsen.

Föräldern skriver i sin anmälan att, enligt barnets berättelse, ska idrottsläraren ha delat in barnen i två grupper och benämnt grupperna efter könsorganen.

På skolan, som ligger i Lunds kommun, går elever från förskoleklass till årskurs 6.

– De har lekt en lek som heter snipp och snapp, det är en tafatt-lek. Utifrån det var det en gruppindelning i två grupper. Där blev det lite fniss och sedan har föräldrarna uppfattat det på det här sättet, säger skolans rektor.

Skolinspektionen har överlämnat uppgifterna om sexuella trakasserier till Diskrimineringsombudsmannen och utreder om man ska gå vidare med en anmälan till Lärarnas ansvarsnämnd. Lunds kommun, som är huvudman för skolan, ska senast den 29 november lämna in ett yttrande till Skolinspektionen om det inträffade.

Yttrandet ska innehålla en redogörelse från ansvarig rektor. – Jag har pratat med läraren om tolkningen av snipp och snapp. Man har slutat att leka den leken eftersom det blev sådana tolkningar, säger skolans rektor, som har informerat de berörda föräldrarna.

– Det var ett olyckligt namnval. Det har blivit en tillsägelse. Det här upprepas inte, säger skolans rektor.

-Pettersson fick en gammal historia av en läsare…

En tidning beskriver en olycka ” Båten försvann med man och mus ” vilket leder till anmälan hos DO

Nästa gång skriver man istället ” Båten försvann med pick och pack ”

Sydsvenskan 


5 responses to “Elever fick leka snipp och snapp

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: