Sagan om moderaterna och maffian i Södertälje


I morse skrev vi om en polisrazzia mot Jome omvårdnad AB, ett hemtjänstföretag som misstänks för stora bedrägerier och stölder av skattemedel. VD och styrelseledamot i det bolaget är Silva Gündüz.

Silva är syster till den moderate riksdagsledamoten Metin Ataseven. Metin har tidigare varit lokalpolitiker och nämndeman i Södertälje. Den nämndeman som orsakade att den stora rättegången mot Södertäljenätverket fick tas om var Per Erik Ekman, moderat lokalpolitiker som fått uppdraget som nämndeman på grund av sin partitillhörighet.

Metin Ataseven var tidigare också delägare och styrelsemedlem i fastighetsbolaget Ginatas AB. Alla som sitter i styrelsen heter Ataseven i efternamn och är nära släkt med Metin Ataseven. Revisorn heter Claes Stenberg och samma namn har revisorn i det bolag som Khaled Merhi drev i Nyköping, där det förekom ett omfattande skattefusk som Merhi dömdes för.

Moderbolag till Ginatas AB är BoTellus AB, en restaurang i Nyköping hette Tellus men den försvann i en anlagd brand för några år sedan. Fem män dömdes för den anlagda branden på Tellus och huvudmannen bodde i Ronna, Södertälje.

Inför valrörelsen 2006 kände ingen till att Metin Ataseven var politiskt intresserad,  han hade ingen erfarenhet från politiskt arbete i ungdomsförbund, föreningsliv, styrelsearbete, fackliga förhandlingar, flygbladsutdelning, torgmöten etc. Han sade själv till lokaltidningen att han kom med sina röster, som var släkt och vänner.

I hemstaden var Ataseven känd som vd för det företag som i april 2003 hade fått köpa Ronna centrum, det vill säga kvarteret Handelsboden med 53 lägenheter och 12 butiker, av Södertälje kommun för 26,5 miljoner kronor, vilket var ett rejält reapris. Familjen Ataseven hade undan för undan etablerat sig som en framgångsrik företagarfamilj i Södertälje. Betydligt fler kände till hans ansikte och vältränade kropp i dörren till ett par av Södertäljes mest populära krogar och som matchvärd vid Syrianska FC:s hemmamatcher.

I valet 2006 och 2010 gick rykten att han betalat andras medlemsavgifter för att köpa röster. Moderaterna i Södertälje avfärdade givetvis beskyllningarna.

Det kommunala fastighetsbolaget Telge bostäder AB och ett antal bolag ägs av olika medlemmar i familjen Ataseven, Lidingö Klippotek AB, Alex Fönsterservice HB och Katucha Catering AB. I det senare bolaget är också Rafael James Ataseven aktiv. Telge Bostäder var företaget som sålde Ronna Centrum till familjen Ataseven.

I ännu fler bolag är Besim Ataseven aktiv. Han sitter i styrelsen för Bostadsrättsföreningen Rådslaget II, GT Hotell & Restaurang AB (Fagersta), Ataseven Fastighets AB, Valhallas Hårakademin AB och Betoge AB. I styrelsen för Ataseven Fastighets och Valhallas Hårakademin sitter också Marlene Marlin Ataseven medan Betoge AB har släktingarna Tomas Melkemichel och George Melkemichel i styrelsen. George Melkemichel återfinns också i styrelsen för Valhallas. Dessa två är sannolikt bröder och de är troligen också bröder till Johan Melkemichel och Nebil Melkemichel som i sin tur sannolikt är nära släkt till den Roy Melkemichel som gripits och häktats i samband med den stora ekobrottshärvan i olika assistanbolag i Södertälje. Betoge är ett bolag som tycks driva restauranger.

Roy Melkemichel är verksam i företaget Picture Express AB. I detta företag satt Besim Ataseven tidigare i styrelsen. Det gjorde också Efrem Melkemichel, en person omnämnd i samband med den stora rättegången mot Södertäljenätverket, men inte åtalad.

I styrelsen för Bostadsrättsföreningen Rådslaget II sitter också Silva Gündüz, syster till bröderna Ataseven. Hon har tidigare vari politiker för vänsterpartiet, men är numera tillsammans med fadern Isa Ataseven och olika barn verksam i en vårdkoncern, Jome Omvårdnad AB. Besim Ataseven är moderat.

Metin Atasevens bror Tony Ataseven är för sin del dömd för ekonomisk brottslighet och misstänks ha haft nån from av inblandning i illegal spritimport från Ukraina: En brottsutredning var på gång mot Metin Atasevens äldre bror Tony, vd för och majoritetsägare av bolaget som ägde Avenyn. I maj 2005 dömdes Tony Ataseven till två års fängelse och fem års näringsförbud för bokföringsbrott, grovt skattebrott och försvårande av skattekontroll: minst 4 miljoner kronor hade smusslats undan, plus moms.

En natt i maj 2009 började det brinna på Café Oasen. Orsaken var visst slarvigt dragna elledningar, men då polisen passade på att gå husesyn upptäcktes ett låst rum och när man efter vissa om och men fått nyckeln till dörren – kartonger med sprit, alkoläsk och öl från golv till tak. Spriten – 6 000 liter – var importerad, ukrainsk. Intressant, tyckte polisen och gjorde en minnesanteckning, var att den enda svenska importören av detta ukrainska eldvatten heter Ziete AB och i den bolagsstyrelsen hade Tony Ataseven suttit i ett halvår tio år tidigare. Företagets ägare var för övrigt samme man, i det civila vaktchef vid Södertälje sjukhus, som ägt en minoritetsandel i bolaget som ägt restaurang Avenyn.

Ingen gjorde anspråk på den upphittade spriten och den beslagtogs.

Det var på Café Oasen de två bröderna Moussa mördades 2010. Är ni intresserade av namnen på de åtalade så läs HÄR.

Det finns flera släktingar Ataseven som har namnet Melkemichel. Exempelvis tränaren i Syrianska FC, Özcan Melkemichel. Denne är dessutom bror till Bülent Aslanoglu. Den senare har tidigare bland annat verkat som publikvärd för fotbollsklubben. Han anses var den högste ledaren för den kriminella verksamheten inom det som kallas Södertäljenätverket. Han förekommer under ett annat namn som vän till Besim Ataseven på Facebook. Där är Besim Ataseven också vän med en av de åtalade (och tidigare dömda) i den stora rättegången mot Södertäljenätverket, Gabi Kulle. Bülent Aslanoglu har tidigare dömts för grova brott, har varit bosatt i Colombia en tid och greps år 2010 i Dominikanska republiken tillsammans med en av de som dömts för Västbergarånet. Bülent Aslanoglu var vid tillfället inte efterlyst i Sverige.

Som ni vet är det inte brottsligt att vara släkt med kriminella, det är nog därför Syrianska alliansen anmält polisen i Södertälje för att de kartlagt klaner. Polisen måste vara rasister…Givetvis kan man inte säga att Metin Ataseven och hans parti moderaterna är kriminella, släktband kan knappast förknippas med brottslighet, eller hur?

Nåväl, Pettersson ska sluta nu, han är ingen författare som kan skriva en hel bok även om materialet som finns räcker till flera böcker.

Denna saga är baserad på tips, domar, åtal, tidningar och andra bloggar.


38 responses to “Sagan om moderaterna och maffian i Södertälje

 • Tio häktade i hemtjänsthärva, 12-0 till bortalagat | Petterssons gör skillnad

  […] är många av ovanstående släktingar till klanen, släkten, familjen jag skrivit sagor om HÄR och HÄR. Konstigt, ibland slår verkligheten […]

  Gilla

 • Lasse Löfman

  ”Erik Ullenhag”
  Vilken utomordentligt dålig kommentar, och vad är Wabbe.
  Sånt snack ingår inte i yttrandefriheten.

  Gilla

 • Hans Erling Jensen

  Vad var Sverige utan bloggarna som ständigt för egna pengar avslöjar den ene härvan efter den andra medan mainstrem media med Aftonbladet i front använder tiden på att jaga Sverigedemokraterna som gärna ser att korruptionen och svindeln upphör!

  Stor eloge till Pettersson!

  Gilla

 • bobbenswe

  Den dagen personer som ”Ali” ber om ursäkt och menar det kanske någon lyssnar på honom. Att anonymt sitta på detta forum och köra med underförstådda hot och rena vitvaskningskampanjer för den kriminella verksamhet som här avslöjas är bara SÅ dumt. En inte alltför vågad gissning är att du är insyltad i Södertäljeträsket.

  Gilla

  • ali1948

   Bobbenswe. Är inte du anonym då?
   Vad ska jag be om ursäkt för menar du?

   Jag är inte emot att ni granskar detta. Du verkar inte ha förstått något. Jag hyllade Pettersson för att han har vaknat lite. Han har börjat bredda sin rapportering.

   Förr varnade jag den här bloggen för sitt dåliga beteende. Då sa jag tydligt att ”när ni blint fokuserar på islam o muslimer o aldrig rapportera om annat så riskerar ni att missa Juggemaffia, MC-gängen, Södertäljemaffian mfl” Och ni riskerar att ge falsk information. Och detta verkar den här hatbloggen ha förstått nu.

   Gilla

 • Erik Ullenhag

  Saga? Kanske t.o.m. en myt! Passa dig för vad du säger om Freddes och Wabbes crew, grabben! Sov med ett öga öppet, vi ska sätta åt dig!

  Gilla

 • Lasse Löfman

  Den här bloggen är mumma för Leif GV Persson.

  Gilla

 • Lasse Löfman

  Olli där har Ali en poäng, vi skall bara kriga ifall ett annat land anfaller oss, där tycker jag faktiskt att en tillrättavisning vore på plats.
  Vi ska vara försiktiga med ord, ord är som du vet, makt.

  Gilla

 • AM

  Jösses…Vilken soppa!
  Släkten är värst…skrattar…hi hi

  Gilla

  • Pettersson

   …och du har bara hört en liten del ännu, fortsättning följer och det är inget att skratta åt. De håller på att förstöra ett helt land på svaga människors bekostnad.

   Gilla

 • bonicivis

  Bra grävt P!! Detta måste spridas. Jag drar mitt strå…..

  Gilla

 • ali1948

  Som ett förtydligande till min reaktion tidigare så skrev fanatikern Olli följande ”Ja vi vill även ha med Ryssland i detta, Tyskland och Nederländerna och Frankrike samt Spanien och Italien. Alla som vill ska få vara med i kriget mot islam.” Troligen blev han tillrättavisad och ändrade nu i sin kommentar.

  Gilla

  • Olli Rein

   Det är ingen som har tillrättavisat mig. Jag trodde bara att jag inte behövde vara övertydlig, vilket jag nu självmant valt att vara för att det finns en som missförstår allt, precis som alla andra missförstådda islamister som det är så synd om, så de blir kannibaler i Syrien, och nu har sett till så att ytterligare en 100 % dödlig sjukdom kuro finns att välja bland dessa jihadkrigare.
   Du ser ju tydligt att din Gud t.o.m. ogillar det ni islamister sysslar med.

   Gilla

   • ali1948

    Bra där Olli. För du har många ögon på dig. För du går ofta över gränsen o som sagt så är ordet krig farligt. Det är viktigt att du lär dig använda rätt ord och faktiskt även rätt samtalsämnen. Du spårar ofta ur.

    Gilla

 • biran

  Det spelar ingen roll om dessa banditer är kristna eller mussar, det är samma arabiska skit ändå.

  Gilla

 • Law of the land

  Snyggt Pettersson!

  Lite kompletterande skvaller om klientelet i Slöddertälje, för Er som orkar ta del av deras ”föredömliga entreprenörskap”, som P.K. – politikerna så högljutt lovsjunger.

  Observera att blattesvinen är s.k. ”kristna”, alltså INTE muslimer:

  Ataseven stod personligen, inför valet, utanför Oasen och mutade Ronnaborna med korv, för att dessa i utbyte skulle personrösta på honom, det kallas otillbörlig röstpåverkan.

  Spritrazzian mot Oasen omfattade 2 täckta, fullastade bilar och i lokalerna förekom det även våldtäkter av Svenska småtjejer och inhysning av gömda, illegala ”flyktingar” i mängd.

  Utanför Oasen brukar det stå horder av blatteligister som trakasserar Svenska tjejer, detta brukar ibland orsaka kravaller och beskjutning av polishuset med automatvapen.
  Observera att ”ungdomsgängen” i Slöddertälje består av alla åldersgrupper, även skrynkliga fårknullare deltar med liv och lust i stenkastningen mot polisen.

  Den inavlade maffian är verkligen urtypen av ”skötsamma nybyggare”, nedan beskrivs ytterligare några figurer relaterade till inlägget, som kanske inte uppmärksammats så mycket förut, har ej sett det i pressen:

  En viss ”Ercan Yarar” 19680910-xxxx och hans svärfar, kallad ”Djävulen”, lånade ut pengar till ockerräntor (10-30% i månaden, 35 miljoner utlånade tot. enl. rykten,)
  Verksamheten har fortgått sedan 70-talet, ett av offren var ”Ferit”, som förutom villa i bostadsområdet Lina, nära Ronna i S-e, även ägde 6-7 olika verksamheter i Kista C.
  Det mångkulturella ”kamratgänget” Bandidos, via supporterklubben X-team (Danny Moussa), löste in Ferits företagsamheten och 2-planspalatset (övre planet har dubbelfönster), värt 10 mille, till ”Ercan”.
  http://www.merinfo.se/person/S%C3%B6dert%C3%A4lje/Ercan-Yarar-1968/bptvy-2n2qa
  Scrolla ned.

  ”Ferit” bor numera på hemlig ort med skyddad identitet.
  Han är nära släkt med Berno (kusin), och hade skydd därifrån, men när denne lämnade scenen så sprack skyddsmuren, även Ferits son misshandlades svårt i Geneta (artikel i LT).

  ”Djävulen”, den 70-åriga svärfadern köpte sex av ett 14-årigt barn, det bedömdes som våldtäkt i Sverige, men för en svartskalle är detta tydligen helt legitimt.
  ”Svärfadern” har dessutom en svärdotter som stal dyra jackor på Johnells tillsammans med sin mamma. Samma svärdotter har angivit sin egen make, dvs svärfadern Shemunkes son Nihat, för cannabisodling i hemmet.

  Hydran har många huvuden, bara Slöddertälje inhyser 35 000 närbesläktade små änglar, och detta är bara försättsbladet i en skräckskildring om det renodlade helvete som politiker och journalister tvingat på oss…

  Det borde vara förknippat med dödsstraff att rösta på 7-klövern!

  Gilla

 • Ali1948

  Jäkligt idiotisk kommentar. Vad har detta med islam att göra? Namnet ni nämner är direkt kristna.

  Olli. Nu har du gått över gränsen med råge. Dags att sätta handbojorna på.

  Gilla

  • Olli Rein

   Nu är du där igen Ali, med din intolerans mot yttrandefriheten.

   Gilla

   • ali1948

    Orein. Intolerans? Du skriver att du vill starta krig mot islam. Demokrati får man hålla inom lagens gränser. Du blandar in islam i allt o alla. Många av dina själsfränder här försöker lära dig att dessa personer inte är muslimer.

    Ditt hat och din dumhet når nya gränser. Vill du kriga mot islam så tror jag att du är ett lätt byte för Al-Qaida o andra som inte tål dina provokationer.

    Jag är trött på dig olli. Skärp dig. Och vakna. Ditt hat skadar dig mest.

    Gilla

 • Olli Rein

  Den här utredningen borde komma många till del. Vi kan ju samarbeta mellan alla bloggar för att få ut budskapet. Vi bör tala med dansk, norsk eller finländsk press att slå upp detta stort i de största dagstidningarna och i de största städerna i Norden. Därefter till den engelska pressen och speciellt Daily Mail, som har startat krig mot islam, vilket även måste gälla alla andra maffiaorganisationer, byggda på klansamhällen i Menaländerna.
  Och ja, vi vill även gärna ha med Ryssland i detta, Tyskland och Nederländerna och Frankrike samt Spanien och Italien. Alla som vill ska få vara med i kriget mot maffian.
  Hemma ska Justitieministern få lämna sin tjänst och sättas i husarrest i väntan på på rättegång.
  Pettersson är mannen att få vårt vanstyrda korrupta juridiska system att fungera och även som högste person över polisen, omorganisera från värmestuga till yttre tjänst.
  Vote Pettersson for next president. Det här är vad jag skulle skrivit, men jag var för trött och råkade komma in på fel spår. Det var något åt det här hållet jag skulle skriva. Det är de religiösa klansamhällena från Menaländerna som står bakom hela maffiasamhället i Sverige.

  Gilla

  • Ali1948

   Min Kommentar ovan var riktad mot den här illegala kommentatorn som har pseudonymen Olli.

   Gilla

   • Olli Rein

    Hur kan man bott hela sitt liv i Sverige och aldrig lärt sig de olika nyanserna i språket. Att kriga mot någon behöver inte betyda att man startar ett krig, som man gör för minsta skitsak där du har dina rötter, och bedriver krig på de mest vidriga sätt.
    I Sverige och övriga väst krigar man på fotbollsplan, mot sånt man ogillar, förklarar krig mot brottslingar eller islam utan att skicka krigsmakten. Motarbeta är väl det som man med att kriga mot någon menar.
    Håll dig bland svenskar, så kanske dina barn lär sig prata svenska ordentligt och förstå olika nyanser, istället för blattesvenska.
    Det här är bara ett råd i all vänlighet, säger jag nu så du inte tar det här för krigsförklaring mot någon. Förutom islam har jag inga fiender mig veterligt, och så länge som islamisterna uppträder som de gör, tar jag mig friheten att kriga mot dem så mycket jag kan och förmår.

    Gilla

   • ali1948

    Olli. Jag struntar i nyanserna. Ordet krig är så provocerande att du bör välja andra ord. Menar du motarbeta så är det bättre att använda det ordet. Ett vänligt tips. För det finns väldigt många som kan ta detta på fullt allvar o som inte ser nyanserna. Speciellt med tanke på att du redan innan du använder sådana ord provocerar och samlar på dig massa ”svarta prickar”.

    Gilla

 • islamskinfo

  Intressant att se att Pettersson börjat rapportera om icke-muslimers brott.

  När hela ert fokus varit på islam har ni tidigare missat svenska, serbiska o syrianska maffian. Nu börjar ni bevisa att såda brott inte har med religion att göra. Varken islam eller kristendomen tillåter detta

  Gilla

  • Pettersson

   Ali, ber om ursäkt att de kristna rövarna har fått lite stort procentuellt utrymme i förhållande till de brott de begår.

   Vi ska kompensera detta med en berättelse om varför de befinner sig i vårt land.

   Ali, du som är klok, vet du vem som skrämt iväg syrianer, judar och andra från de arabiska länderna.

   Vilka är det som står för 90 % av alla väpnade konflikter i världen trots att de bara utgör 20-22% av jordens befolkning?

   Gilla

  • Olli Rein

   Tror du att alla är lika korkade som du. Vad har jag att starta krig med. Att du inte förstår nyanser är ett stort handikapp, men bland dina andra kanske inte kännbart…

   Gilla

   • ali1948

    O-rein. Du är vad du är. Jag fattar inte hur de i din närhet tål dig. Vad jag känner till så är de i alla fall inte många . Och det är naturligt. Ditt beteende är för märkligt.

    Gilla

   • Pettersson

    Ali, vi fattar att du inte tål någon. Ni mussar bråkar med judar, kristna, hinduer, buddister, ateister men mest av allt bråkar ni med varandra. Ni går till och med så långt att ni förtrycker era kvinnor inom familjen och stympar era egna gossebarn.

    En del tror det beror på religionen men det är fel. Islam är ingen religion, det är en dödskult.

    Vi måste en gång för alla avfärda myten att Islam är en religion. Det är ingen religion och har aldrig varit det. Islam är ingenting annat än en nazistisk dödskult. Den är destruktiv och hyllar inte livet. Islam hyllar döden!

    Islam hyllar döden och kränker människovärdet i så hög grad att även deras egna är beredda att dö för någonting som de inte ens vet vad det är. Men det handlar om att nå fram till ett nazistiskt världskalifat i 600-tals tappning, där grymheterna avlöser varandra.

    Islam har en ständig historia av nazism bakom sig. Det är inte så att nazismen föddes i och med Hitler, den fick bara en europeisk tappning. Nazismen uppfanns av terroristen Muhammed på 600-talet, som dessutom kallade sig för profet när han i verkligheten var en pedofil, våldtäktsman och maktgalen mördare.

    Gilla

   • ali1948

    Pettersson. Jag förstår att ni sionister är avundsjuka på att islam är den framgångsrikaste religionen där tusentals kristna , judar, ateister mfl gladeligen konverterar till denna fantastiska religion årligen. Detta exakt samtidigt som fler och fler lämnar kyrkan o slutar gå till synagogan.

    Hur kommer det sig att t.o.m präster o fd Rabbiner konverterar till Islam?

    Varför väljer majoriteten islam o inte den föråldrade religionen judendomen? Kan du inte tänka lite själv?

    Gilla

 • Varg i Veum

  Här är en intressant artikel från Fokus om Metin Ataseven: http://www.fokus.se/2012/05/staden-familjen-makten/

  Gilla

  • Ruben

   Verkligen en belysande och intressant artikel om vad klanerna och ”nyentreprenörena” ställer till med i Sverige, demokratin sätts så småningom ur spel. Tack Vargen!

   Gilla

 • Pica pica

  Jag tycker att Pettersson ska skicka artikeln till Annie Lööf som exempel på nysvenskarnas entreprenörskap. Hon kanske kan använda det i någon av sina lovsånger.

  Själv tycker jag att våra svenska tjyvar, alla kategorier, nu kan anses utkonkurrerade av proffs.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Pettersson:
  Är djupt imponerad att du klarar av att läsa alla dessa arabiska namn.Ovanpå allt som grädde på moset,kan du också översätta deras hieroglyfer till svenska bokstäver ! Du skulle ju varit med mig i Orienten.Då hade vi i dag varit förmögna guldhandlare !!

  Gilla

  • Pettersson

   Månsson, aldrig i helvete att jag sätter min fot i något arabland, mer än kanske Malmö.
   Jag förstår mig inte på dem. Allah har uppfunnit allt på denna jord och givetvis också brännvin men ändå får man inte dricka denna gudadryck för fanskapet…

   Gilla

 • Torpeden

  Pettersson, du slår hela journalistkåren med många hästlängder med din grävande journalistik.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: