Ugandier dömd för mord och mordförsök


Eva-Marree Kullander Smith mördades av den afrikanske invandrare Joel Kabagambe. Vid ett möte i socialtjänstens lokaler under en vårdnadstvist mördades Eva-Marree av den f.d. pojkvännen och fadern till hennes barn med 31 knivhugg inför ögonen på barnen. Han döms nu till 18 års fängelse för mordet.2013-11-10_0651

I domen står att Kabagambe utsatt Eva-Marree för ett ”fullständigt besinningslöst våld”. Även en närvarande behandlingsassistent skadades allvarligt vid attacken. Det var vid ett möte hos socialtjänsten som ingick i en flera år lång och vid mordtillfället ännu inte slutförd vårdnadstvist om parets båda barn som mordet skedde. Utan förvarning gick mannen till angrepp mot både mamman och den närvarande kvinnliga socialassistenten. Mamman dödades med 31 knivhugg mot huvud och kropp och den andra kvinnan fick allvarliga skador.

Västerås tingsrätt dömde Joel Kabagambe till 18 års fängelse. Åklagaren yrkade på yrkat på livstids fängelse för mord och mordförsök medan försvararsadvokaten Martin Beskow yrkade på frikännande!!! Kabagambe ska även betala 140 000 kronor i skadestånd till den kvinnliga behandlingsassistenten attackerades men överlevde. Kabagambe har en lång meritlista i polisens belastningsregister.

VLT

TIDIGARE. Mannen ska ha knivdödat sin ex-flickvän och skadat ytterligare en kvinna i Västerås. Nu har han häktats misstänkt för mord och mordförsök. – Framförallt mot kvinnan som dog riktades kraftigt övervåld, säger åklagaren.

Kammaråklagare Carl-Johan Norström var nöjd efter häktningsförhandlingen. – Det var viktigt att se den här mannen häktad för mord och mordförsök. Och tingsrätten delar ju min uppfattning, säger han.

Den 31-årige mannen hade barn med den 27-åriga kvinnan som dödades. Mannen hade vårdnaden om barnen. Mamman skulle i torsdags träffa ett av barnen vid ett övervakat möte på ett utredningshem för familjer när överfallet skedde. Den andra kvinnan, som arbetade på utredningshemmet, skadades allvarligt. Hennes tillstånd uppges vara stabilt.

Polisen tror inte att barnet såg själva händelsen. Den misstänkte mannen nekar till mord och mordförsök, men medger två fall av grov misshandel.

Åklagaren bedömer bevisläget som mycket gott. – Vi har vittnen, teknisk bevisning och en överlevande som kan berätta vad som hänt. Men nu ska händelseförloppet och motivet kartläggas, säger han. Åtal ska vara väckt senast den 9 augusti.

-Pettersson tycker att informationen från SvD räcker så när som att de glömde att tala om att den häktade, misstänkte mördaren heter Joel Kirungi Kabagambe och är från Uganda. Kabagambe har ett omfattande brottsregister. Han är sedan tidigare dömd för misshandel, brott mot knivlagen och hot mot tjänsteman. Redan för tolv år sedan dömdes han av Svea hovrätt för att ha misshandlat en kvinna.

Vi har bilder på Joel Kirungi Kabagambe men han ser ut som de flesta från den delen av världen så vi visar i stället en bild från Aftonbladet som heller inte vill säga sanningen men den uppmärksamme ser naturligtvis den solbrända handen…

Aftonbladet neger västerås


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: