Herman Lindqvist – vissa invandrare vill inte integreras

Herman Lindqvist har skrivit en krönika i Aftonbladet nedan avslutningen på den…

Slutligen: ett ständigt ökande hot mot Europas trygga utveckling är den tickande bomb som ligger i den ökande invandringen till Västeuropa. Det är en komplicerad konflikt. Många europeiska länder har stort behov av arbetskraft, människor vars kultur ­bidragit till att berika och vitalisera länderna.

Ändå finns det stora invandrargrupper i Europa från mer avlägsna länder och kulturer som inte tillåts eller kunnat integreras eftersom de kommit i stort antal på kort tid. Samtidigt är det ett faktum att det finns invandrargrupper i till exempel Frankrike och England som inte har den minsta önskan att integreras.

Tvärtom, de lever i sin egen värld där de helt tar avstånd från och till och med för­aktar värd­landets kultur. I England, Frankrike, Spanien, Italien och Grekland ökar spänningen, våldsam urladdning ligger i luften.

Finns det seriösa politiker i Europa som vågar ta itu med alla dessa problem eller sitter de som förstaklass­passagerarna på Titanic, övertygade om sin egen förträfflighet och Europas odödlighet?

2013-11-10_0656

15 thoughts on “Herman Lindqvist – vissa invandrare vill inte integreras

 1. Herman Lindqvist är ju själv finlandssvensk, och just finlandssvenskarna har bott i Finland i över 1000 år utan att ha lyckats lära sig språket eller integrerats, ”de lever i sin egen värld där de helt tar avstånd från och till och med för­aktar värd­landets kultur”

  • Herman är inte finlandssvensk. Han är född i Bromma, Stockholm av helsvenska föräldrar. Däremot var hans pappa ambassadör i Helsingfors så Herman har tillbringat lång tid i Finland och i många andra länder, han har bara bott i Sverige c:a 7 av sina sjuttio år.

 2. Lasse Löfman:
  ” ett Europa på nedåtgående” Ja tacka fan för att det är på
  nedåtgående när man dagligen får ta emot stora horder av
  medeltidsfigurer som lever sina liv på 1400 tals maner!

 3. Men om man inte vill intrigeras, så har dom heller inte i dessa
  länder att göra, och ska visas ut, därför ska man inte ge dom
  något med borgarskap förrän man fått garantier för att dom ska
  lyda det landets lagar där dom befinner sig. Det är hög tid för
  Västeuropa att sätta hårt mot hårt mot alla bidragsturister som
  tror att i dessa länder kan man leva sina gamla liv, och hösta
  in leverbrödet men för övrigt leva efter sina gamla regler!

 4. Re: Lasse: ”Pettersson. Hermans artikel handlade mest om att Europa är på nedåtgående och att Kina och Indien snart är förbi oss i välstånd,”

  Ja just det och inte bara det utan fastmer orsakerna till detta, dock iofs inte alla kanske.

  • Här har du facit Lasse, vad är bra med den kulturen? Nedan är 56 länder och ett område som helt eller delvis styrs av islam.

   Afghanistan, Algeriet, Tchad, Egypten, Guinea, Indonesien, Iran, Jordanien, Kuwait, Libanon, Libyen, Malaysia, Mali, Mauretanien, Marocko, Nigeria, Pakistan, Jemen, Saudiarabien, Senegal, Sudan, Somalia, Tunisien, Turkiet, Bahrain, Oman, Qatar, Syrien, Förenade Arabemiraten, Sierra Leone, Bangladesh, Gabon, Gambia, Guinea-Bissau, Uganda, Burkina Faso, Kamerun, Komorerna, Irak, Maldiverna, Djibouti, Benin, Brunei, Nigeria, Azerbajdzjan, Albanien, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan, Moçambique, Kazakstan, Uzbekistan, Surinam, Togo, Guyana, Elfenbenskusten och Palestina som inte är ett land.

   Vad finns att diskutera? 1 400 års facit över elände och förtryck.

   • Pettersson. Hermans artikel handlade mest om att Europa är på nedåtgående och att Kina och Indien snart är förbi oss i välstånd,
    Vad gäller Islam så är jag ingen försvarare av den religionen, redan som ung lärde jag mej att religiösa vill att vi icke troende ändå skall leva efter deras normer. Så vill inte jag ha det. Även människor som är knutna till en ideologi handlar ofta på samma sätt, så vill jag inte heller ha det.
    Jag tror att det är en minoritet av människorna som är extrema och att det skiljer sig över tid.
    Nu för tiden är ju de kristna i Sverige ganska beskedliga, annat var det förr, då gällde det att lyda.
    I Sverige träffar man ju ofta på muslimska bosnier, de verkar ju vara som folk är mest.
    Och vad gäller Palestina kan man väl ändå ha en viss förståelse för deras situation. Samtidigt som man även förstår Israelernas situation. FN beslöt att Israel skulle bildas, då har i mitt tycke FN också ett ansvar för att berörda parter åtminstone är delvis nöjda.

   • Muslimska araber blir aldrig nöjda Lasse, inte ens delvis. De har kört iväg judarna från hela arabvärlden, de är på god väg att lyckas köra iväg de kristna också. I Europa river de kristna kyrkor och jagar judar. Troende muslimer är inte som folk är mest. Det förbjuder ideologin islam dem att vara.

    Däremot finns det kulturella muslimer som inte tror på islam och de är i de flesta fall vettiga.

Kommentera