Butik brast i hygienen


Privata plagg i omklädningsrummet förvarades intill köttkvarnen. Livsmedel lagrades direkt på golvet. Utrymmen för sopor och städutrustning saknades. Rengöring av personalutrymmen och toalett var eftersatt.

Ägaren till en livsmedelsanläggning i Malmö har fått ett föreläggande av miljöförvaltningen och måste åtgärda omfattande brister inom två veckor. Inspektionen gjordes med anledning av att anläggningen inlett köttförsäljning.

Vissa brister hade påpekats tidigare vid en inspektion fem månader tidigare. I miljöförvaltningens föreläggande står bland annat att livsmedel kan förorenas på grund av bristande rengöring och bristande personlig hygien.

Det finns risk för skadedjursangrepp när sopor förvaras i livsmedelslokalen och kunderna kan vilseledas av bristfällig märkning av varorna.

Åtgärder som behöver vidtas är exempelvis upprättande av avdelade utrymmen för städutrustning, kemikalier och utslagsvask och sopor, samt en anpassning av lagringen av livsmedel så att golvrengöring underlättas.

– Pettersson läser om att livsmedel hanteras som på en soptipp men Sydsvenskan tycker inte det är viktigt att skydda allmänheten och upplysa om vilket företag det rör sig om…

 

 

 


3 responses to “Butik brast i hygienen

 • Pica pica

  Läste om detta företag på en annan sajt. Naturligtvis rörde det sig om halalslaktat kött och MENA-folk.

  Hälsovårdsmyndigheterna kommer att få mycket att göra om de sköter sina kontroller. Enda problemet är att de byter namn och ägare stup i kvarten.

  Gilla

 • ossie

  Eller nåt annat invandrarföretag 100% säkert.

  Gilla

 • biran

  Utan tvekan ett arabiskt ägt företag.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: