Somalier kräver somaliska handläggare

SKÖVDE. Det borde finnas en särskild handläggare för somalier på arbetsförmedlingen tycker Mustaf Omar, sekreterare i Skövdes somaliska förening.

Av totalt 200 somalier i Skövde har bara ett fåtal av de vuxna arbete. ”Det behövs en handläggare med somalisk bakgrund på arbetsförmedlingen”, säger Mustaf Omar, sekreterare i Skövdes somaliska förening.

I somaliska föreningen upplever man att Arbetsförmedlingen diskriminerar somalier och att de satsar mer på andra invandrargrupper. Därför vill föreningen att en handläggare med somalisk bakgrund anställs på arbetsförmedlingen, för att hjälpa somalier till arbete.

– Om vi hade arbete skulle det dessutom bidra till skatteintäkterna. Som det ser ut nu är många efter åtta år i Skövde fortfarande hänvisade till försörjningsstöd, säger han.

-Pettersson noterar att somalierna inte får något jobb trots sin oerhörda kompetens, det måste givetvis bero på diskriminering…snart har vi klanstriderna här. Förresten borde somalierna få sin handläggare och eritreanerna sin och sudaneserna sin och syrierna sin och afghanerna sin och irakierna och…idioter.

2013-11-06_0827

SN

 

 

7 thoughts on “Somalier kräver somaliska handläggare

 1. Jaha, en handläggare som pratar språket på AF? Sedan måste ju Ica anställa en också. FK med, skatteverket, kronofogden, vårdcentralen, apoteket, skoaffär, Ikea. Att folk ha mage att kräva!

  I Somalia finns dem som förstår sig på Somaliers situation, ni som kräver så himla mycket…åk hem.

 2. Om de anställer en somalier på AF i skövde så kommer detta endast leda till att en somalier kommer i arbete och det är den på AF.

 3. Hur fan kan man komma hit och ställa krav på allt möjligt i stället för att vara ödmjuk för att fått kommit hit .Hörde här om dagen på ring p1. hur det ringde in
  en Somalisk grabb och ondgjorde sig över att han tyckte att Svenskarna bara
  åkte runt i sina fina bilar och bodde i sina fina hus och han var avensjuk och sa
  att han aldrig skulle få ett sådant hus och han hellre skulle vilja vara i Somalia
  med vapen i hand och strida. Men då undrar jag vad gör dom här tror dom att dom ska få allt här i landet tror dom inte att Svensken har jobbat och kämpat
  för sin tillvaro . Somalierna har kunnat haft en annan utveckling i sitt bördiga land så stoppa invandringen från Somalia det är katastrof.

 4. Somaliska föreningen i Skövde är rasister! Med samma logik skulle jag som etnisk svensk vilja kräva att jag alltid får träffa en etnisk svensk läkare när jag uppsöker vård. Men det kan jag väl inte göra, då räknas jag väl som rasist?

 5. Dom är nog inte så intresserade av arbete dom vill nog lära sig mera om hur mycket bidrag som finns att få..

Kommentera