Internet ett instrument för de onda


Politik. Alla har ett ansvar för att ta kampen mot intolerans och hat på internet. Men världens politiker har ett särskilt stort ansvar. Så invigde integrationsminister Erik Ullenhag (FP) en internationell konferens om näthat, som pågår i Uppsala i två dagar.

Internet har spelat en avgörande roll i kampen för demokrati och mänskliga rättigheter runt om i världen.

– Men dessvärre är det också ett instrument för de onda och deras idéer. Det finns i dag en brist på politiska initiativ mot det här, sade Erik Ullenhag under sitt invigningstal på Norrlands nation, där den internationella tvådagarskonferensen mot hatet på internet hålls.

2013-10-22_0742

Världens politiker måste se över lagstiftning och fundera över andra åtgärder för att göra hatet mindre närvarande på internet. Men lika viktigt är att ta fajten mot intolerans, menade Erik Ullenhag.

– Den största faran i ett samhälle är inte de extrema åsikterna, den största faran är när de goda krafterna tystnar för då riskerar vi att förlora dem som står och väger mitt emellan. Därför ska vi bemöta näthatet med fakta och goda argument, sade Erik Ullenhag, som drog ned rungande applåder från deltagarna.

Holländskan Suzette Bronkhorst, som är med i det internationella nätverk, INACH, som står bakom konferensen, var mycket imponerad av den svenska ministerns engagemang.

– Han verkar ju inse problemet. Det gör inte många andra politiker. Han borde bli ledare för en grupp av europeiska politiker som kan driva de här frågorna, sade hon. Arrangörer av årets konferens är Diskrimineringsbyrån i Uppsala.

-Pettersson undrar om Myten Ullenhag vet att Internet är en plats där medborgarna kan hämta och sprida ej statskontrollerad och förhandscensurerad information.

Internet är i Sverige liksom i Mellanöstern, Kina och andra diktaturliknande länder en plats där de goda kan kontrollera vad regering och PK-journalister ljuger om. Myten är en farlig man likt herr Paul Joseph Goebbels som ansvarade för folkupplysningen i Tyskland 1933–1945.

UNT 


5 responses to “Internet ett instrument för de onda

 • ericr45

  Ines Uusman 2.0???
  (för de som inte minns: ”Internet är bara en fluga..”)

  Gilla

 • Tony

  Ullenfjant, denne patetiska valp, ojar sig över att andra
  åsikter än sjukklövern kan komma till tals genom
  Internet. Ja det hade ju varit bra för honom och hans
  anhang om Internet precis som slaskmedia bara kunnat
  användas av dessa giftspridare, då hade ju indoktrineringen
  fungerat till 100 %!

  Gilla

 • ossie

  Tänk om inte internet fanns då skulle PK pressens lögner och vinklingar stå helt oemotsagda. Media skulle obehindrat kunna slå i oss de blå dunster de vill få oss att tro. Det skulle kunna vara som på Pravdas och Folkets dagblads tid. Vilket himmelrike för makthavarna.

  Gilla

 • nisse

  Ullenhag kallar allt som inte passar honom för näthat. Jag kallar detta för information om den huvudlösa invandringen….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: