Brunei inför sharialagar

Bruneis envåldshärskare, sultanen Hassanal Bolkiah, ska införa sharialagar i det lilla kungadömet. Det kan innebära att dödsstraff genom stening utdöms för otrohet. Stöld kan straffas med att till exempel en hand huggs av. Förberedelserna pågått i flera år, enligt sultanen. På tisdagen offentliggjordes den nya lagstiftningen, som ska fasas in med start om sex månader. Det är ännu oklart hur strikt den kommer att tillämpas.

Brunei hamnade i svenskt fokus 2004, då kung Carl Gustaf efter ett statsbesök hyllade sultanens öppenhet och närhet till folket.

Buddister, kristna, kineser och andra minoriteter behandlas väldigt illa i sultanatet och det blir väl inte bättre nu antar Pettersson.

2013-10-22_1535

Bangkokpost 

4 thoughts on “Brunei inför sharialagar

  1. Jätte bra då kan vi be Svenska regeringen att förhandla fram att alla Muslimer som uppehåller sig i Sverige kan deporteras till Brunej Så får dom leva som dom vill. Tror att vi kan betala enkelbiljetten…

  2. så länge de hålla det för sig skiter jag i detta. Det som retar mig är att de vill tvinga det på oss på vår kultur. Så länge de stenar halshugga lemlästa sig i sina länder kallar jag det för självsanering. De lever i medeltiden vi va inte så humana heller under medeltiden, vi brände folk steglade folk hugade av händer mm från folk. De växer ifrån detta. Vi måste bara stå emot dem. Och inte låta det hända här vrida så att säga tiden tillbacks

KommenteraAvbryt svar