Professor jämför al-Qaida-flagga med svenska flaggan


GÖTEBORG. En svart flagga som al-Qaida använder hänger utanför Bosniska Församlingens lokaler i Göteborg. Sedan terrorattackerna mot USA den 11 september 2001 har terrornätverket al-Qaida haft den svarta flaggan som en av sina symboler. I stora delar av Mellanöstern är den en symbol för jihad-krigare och väcker avsky hos många offer till terrordåd.

– Det är färgen, den svarta, som är det viktiga här. Den symboliserar slag, strid, det är profeten Muhammeds stridsflagga, säger terrorexperten Magnus Ranstorp.

Enligt Åke Sander, professor i religionsvetenskap, är det ingenting oroande med flaggan.

– Det är kontextberoende, den kan användas av många olika personer som vill olika saker. Sedan finns det ju också många olika varianter på salafister. Att vara salafist säger inget om din inställning till militanta aktiviteter.

Han menar att det är som med den svenska flaggan: Den används också olika, du är inte nazist bara för att du viftar med svenska flaggan, det kan lika gärna göras på en landskamp i fotboll.

-Pettersson inser att professorn inte borde vara professor. Det är som om Jimmie Åkesson skulle marschera med en nazist-flagga och hävda att Svastikan som är en urgammal symbol som symboliserar solen eller lyckan.

al-Qaida_flagga

Expressen 


6 responses to “Professor jämför al-Qaida-flagga med svenska flaggan

 • Varg i Veum

  Snacka om att relativisera och håna alla som mördats och torterats av folk som tagit flaggan som symbol. Nu får man jävlar visa lite konsekvens. Det har för bövelen ingen som helst betydelse om det finns några muslimer som tolkat bort perversionerna i islam Swastikan har inget med nazismen att göra, den har fått det symbolvärdet efter andra världskriget. (Det onda symbolvärdet som den fått är i sanning en sk ”social konstruktion” för övrigt)
  Sålunda har man förbjudit den att visas offentligt. De våldsälskande islamska nazisterna och människohatarna ska behandlas lika som de gamla nazisterna i konsekvensens namn!

  Det är vad jag tycker alltså. Men jag vet nu, efter åratal av studier av deras ageranden och uttalanden, att de islamofiliska halalhippiena är de största hycklarna så det kommer aldrig att ske. Därför har i alla fall jag svårt att hålla mig seriös och allvarlig när när de kommer med sina ”argument”. Jag ser dem som skämt och är dagligen förvånad över att verkligheten kan vara så bisarr att denna sortens människor har makten.

  Gilla

 • Tony

  Det där är flaggan som symboliserar att här pågår jihad!
  Den används bara i Dar al-Harb (krigets hus) och visar att här pågår ett heligt krig för att införa islam, att en ”professor” inte är mer bildad är skrämmande, alternativt så blåljuger han!
  skiten ska TAS NER och brännas!

  Gilla

 • Pica pica

  Är det något som vi lärt av PK-införandet i Sverige så är det att inte lita på professorer eller andra s k ”experter” som dyker upp och uttalar sig om det ena eller andra.

  Gilla

 • Torpeden

  Skillnaden mellan en dåre och professor är hårfin!

  Gilla

  • Blodsven

   Skillnaden är att utan rätt kontakter sitter dåren omhändertagen, medans ”geniet” hyllas bland de verkliga idioterna…

   Gilla

 • huginomunin

  Blott Sverige svenska professorer har…..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: