65 000 asylsökande i år


SVERIGE. Det kommer rekordmånga asylsökande till Sverige just nu. Bara i Östergötland har 1 400 flyktingar sökt asyl i år. På Migrationsverket jobbar man nu febrilt för att lösa boendefrågan.

Det är många som kommer till Sverige nu. Vissa veckor kommer det upp till 2000 personer och ansöker om asyl i Sverige och det är ett större antal än under Balkankriget i början av 1990-talet.

De flesta som söker asyl i Sverige idag kommer från Syrien, men antalet asylsökande från Eritrea ökar. Migrationsverket arbetar febrilt med att hitta bostäder åt dem som kommer.

– Migrationsverket har nyligen haft en nationell upphandling och nu har det blivit ett så kallat tilldelningsbeslut på 17 000 nya platser utöver det ordinarie boendet. Om tillströmningen fortsätter i den här takten så blir det svårt att få ihop denna ekvation. Jag har inget klart svar på hur vi ska lösa situationen, en preliminär beräkning är att tillgången på de tillfälliga boendena är slut vid årsskiftet, säger Mats Johansson, enhetschef på Migrationsverkets mottagningsenhet i Norrköping.

– Vi har aldrig haft så många tidigare i Norrköping. Vi har olika prognoser, det kan komma uppåt 65 000 personer till Sverige i år som söker skydd, innan årets slut. På Migrationsverket har vi möten om detta nästan varje dag, säger enhetschef Mats Johansson.

Flest asylsökande kommer till Malmö, men det kommer även många till Göteborg och Stockholm, enligt Migrationsverket.

-Pettersson säger grattis Sverige, nu tjänar vi pengar på alla nybyggare och pensionsräddare…

2013-10-16_1746

SR 


9 responses to “65 000 asylsökande i år

 • Dorian

  JAG ÄLSKAR INVANDRARE FANTASTISKT ATT HJÄLPA DOM HOPPAS DET KOMMER 5 MILJONER PETTERSON DOM KAN BO HOS DIG KARL SÅ DU.LÄR DIG LITE HYFS JAG SKÄMS ÖVER DIG PETTERSSON BLI EN KARL!!!!!

  Gilla

 • Dorian Karlsson

  Var inte så negativa dom behöver hjälp !!! Dom flyr ifrån krig Isis etc men det är klart jag tycker USA kan fixa bort isis o syriens president men det handlar om olja låt mig säga så här om Ryssland usa Saudiarabien iran lämnar syrien då blir krigen slut att fixa is gör usa på 24 timmar
  n

  Gilla

 • B-E Johansson

  Migrationsverkets nyspråk slinker ner lätt som en plätt: -det kan komma uppåt 65 000 personer [..] som söker skydd

  ”som söker skydd”

  Gilla

 • Pica pica

  Efter att ha lyssnat på Migga X så inser jag att sanningens minut närmar sig. Situationen är ohållbar på många punkter och regeringen måste ta ställning. Ska bli intressant att se vilken lösning de kommer upp med.

  Gilla

 • Kurt

  De flesta från Balkan åkte hem igen. De som kommer nu är ockupationsstyrkor som är här för att stanna.

  Gilla

  • Kurt

   DE flesta från Balkan skulle det vara

   Gilla

   • Kurt

    Det blir väl så att man stiftar lagar vi som bo i allmännytta få avstå våra stora lägenheter till blattarna från Somalia mm. En som jag som bo ensam i en fyra bli väl uppsagd

    Gilla

 • Peter

  ”en preliminär beräkning är att tillgången på de tillfälliga boendena är slut vid årsskiftet”

  Vad tror ni händer efter årsskiftet om prognosen stämmer? Det lär ju inte finnas på kartan att vi t.o.m. då skulle bromsa invandringen antar jag?

  Gilla

 • Ruben

  Det känns ”tryggt” att vi inte skall behöva bekymra oss på ålderns höst, tänk vad mycket klirr det blir i statskassan, med all den här spetskompetensen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: