Man attackerade flera – slogs med hammare *Uppdaterad


Uppdaterad 2013- 10-16  Kl 18:36

Den 21-årige man som är misstänkt för grov misshandel på Mårtenstorget vägrar att uttala sig i förhör. De övriga inblandade är fortfarande på fri fot.

Polisen kallades till Mårtenstorget strax före klockan ett natten till lördagen. Där hade fyra män, samtliga födda 1992, blivit misshandlade av ett gäng.

De fyra hade varit ute tillsammans med kompisar när de stött på fyra andra män, som började provocera dem. Ganska snart övergick det i fysiska angrepp. En av gärningsmännen hämtade någon form av tillhygge, enligt uppgift en hammare, som han slogs med.

När polisen kom till torget hade gärningsmännen försvunnit från platsen, men en av de två bilar som de hade kommit i stod kvar.

Vi fick en bil utpekad för oss och bevakade den. Dit kom en man som greps och bilen togs i beslag, säger kommissarie Stephan Söderholm vid Lundapolisen.

Mannen, 21 år gammal och tidigare dömd för bland annat misshandel, stöld och häleri, är den som ska ha slagit med hammaren. Han är nu anhållen, men vägrar att uttala sig om händelsen. Det finns flera vittnen till slagsmålet.

Tidigare

En 21-årig man slog i natt flera personer med en hammare på Mårtens torg i Lund. Flera vårdas på sjukhus och en man är anhållen. Målsägarna slogs för sina liv, säger Cecilia Qvarnström, biträdande inre befäl vid Lundapolisen.

 Klockan ett i natt larmades polisen till Mårtenstorget i Lund. När de kom fram såg de hur flera personer låg på marken och slogs. Det är tre till fem män som kom med två bilar till Mårtens torg för att slåss.

 De ville ha bråk och provocerade andra personer som gick förbi, säger Cecilia Qvarnström, biträdande inre befäl vid Lundapolisen. Männen ska ha provocerat genom att säga ”flytta på dig, du står i vägen” och dylikt.

 De som kommit i bil var i 20-årsåldern och uppges ha misshandlat flera män. Målsägarna slogs för sina liv. säger Cecilia Qvarnström. När polisen var på plats såg de en 21-årig man som gick i väg och hämtade en hammare.

 Han slår den mot de som ligger ner, mot magar och huvuden. Den 21-åriga mannen är nu anhållen misstänkt för grov misshandel. Han är känd av polisen sedan tidigare.

 Enligt Sydsvenskan slogs flera personer blodiga av hammaren. Polisen uppger att fyra personer skadades vid händelsen och att de fördes med ambulans till sjukhus utan några livshotande skador. De kommer att förhöras under dagen.

 Vi har ungefär 14 vittnen som ska höras, säger Cecilia Qvarnström.

Expressen

Här har jag chansat lite, säger Olli, men må lyckan stå de djärve bi, lyder väl ett gammalt ordspråk från karolinertiden, efter att Karl X Gustav gått över både lilla och stora Bält för att komma åt den danska hären på Själland. Visst förlorade man ett antal hästar, kanoner, kokvagnar och annan tross, samt ett mindre antal soldater. Men segern förde med sig dansk landavträdelse, som i stort sett gäller än. Åtminstone i södra Sverige, där endast Bornholm behövde lämnas tillbaka ett par år senare, liksom Trondheims län, men det var ju i Norge.

Uppdaterat 16/10

En uppdatering som snarare styrker min uppfattning än ändrar den. Det är en typisk reaktion från gärningsmannen att vägra uttala sig. Men här finns ju många vittnen och mannen har tidigare dömts för bland annat misshandel, stöld och häleri, vilket tyder på att vi har med en härdad brottsling att göra. Han är nu anhållen för grov misshandel, och bör kunna häktas på sannolika skäl misstänkt, vilket är den högre av de båda misstänklighetsgraderna.

Uppdaterat 2014- 06- 17  kl 21:30

Jag har fått ut dom för den här mannen. Han är svensk från Malmö och han återfinns på ett flertal punkter i belastningsregistret, omfattningen är att betrakta som inte ringa. Misshandel har förekommit liksom stöld och mindre narkotikabrott samt häleri. Tyvärr vet jag inte var domen finns. Han kan vara en bland AFA-gänget och då har han ett stort nätverk av kriminella och halvkriminella. Därför golar han inte. Ska se om jag hittar hans dom, det står ju adress och namn och vad han fått för dom. Fängelsestraff som jag minns, cirka ett år.


10 responses to “Man attackerade flera – slogs med hammare *Uppdaterad

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: