Timbuktu får Karl Gerhard-stipendiet

Rapartisten Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, tilldelas årets Karl Gerhard-stipendium. Han får utmärkelsen för att han ”med skarpsinne, lekfullhet och sin utpräglade känsla för rättvisa skyddar tidlösa värden”.

Jason Diakité är på samma sätt som Karl Gerhard en engagerad granskare av det samhälle han själv är en del av. Han visar hur musik har förmåga att inte bara vara underhållande, utan att också samla och påverka”, säger Alfons Karabuda, ordförande för Sveriges kompositörer och textförfattare som står bakom stipendiet tillsammans med Karl Gerhard-sällskapet.

Jason Diakité får ta emot stipendiet, som är på 40 000 kronor, vid en ceremoni på Skansen i Stockholm den 20 oktober.

-Pettersson tycker att Timbuktu har långt, långt kvar till Karl-Gerhards klass…från 1943

6 thoughts on “Timbuktu får Karl Gerhard-stipendiet

  1. Kunde jag länka så skulle jag göra det. Men lyssna gärna på Ove Törnqvists låt ”Sverigebesöket” på YouTube. Den, om någon, borde få pris!

  2. Pettersson har rätt när det gäller Karl Gerhards artistiska ådra,

    …men vi får vår förklaring till det masskulturellt färgade, förvirrande men politiskt korrekta stipendiet när vi går på djupet:

    Han skaffade en färgad adoptivdotter Fatima. Dottern berättade i en intervju i Dagens Nyheter den 7 augusti 1992 om sin uppväxt med Karl Gerhard och om faderns homosexualitet med Göthe Ericsson.
    ”- Det viktiga är inte vad föräldrarna har för sexuell läggning eller hur många de är, eller om det är ens moster som är ens mamma”.
    Stackars barn!
    Karl hade en mycket positiv inställning till det kommunistiska Sovjetryssland och lånade under en resa till Moskva melodin till den kuplett som blev hans antinazistiska bidrag till kommunistiska anhängare, Den ökända hästen från Troja, framfört i revyn Gullregn 1940. Polisen förbjöd snabbt sjungandet av den kommunistiska propaganda – ”kupletten”.
    Efter 1940 dalade hans karriär följaktligen drastiskt.
    På pingstdagen 1947 gjorde Gerhard dock dundrande succé i samband med Sveriges Kommunistiska Partis trettioårsjubileum vid Ugglevikskällan i Stockholm, när han hyllade det svenska kommunistpartiet med melodin Mitt hjärta.
    Här har alltså stipendiets inriktning fått sin förklaring!

    Alfons Karabuda, ordförande för Sveriges kompositörer och textförfattare som står bakom stipendiet tillsammans med Karl Gerhard-sällskapet, är son till Güneş Karabuda från Izmit i Turkiet.
    (Turkiet består till 94% av muslimer, efter de ständiga folkmorden och de etniska rensningarna på armenier och andra kristna i östra Turkiet, vilka har blivit kända som armeniska folkmordet, assyriska/syrianska/kaldeiska folkmordet och grekiska folkmordet.
    Många folkförrädare vill fullfölja denna utrotning av kristna, genom att införliva Turkiet i EU, bl.a. Carl Bildt.)
    Turkättlingen Alfons Karabuda arbetar med TV, film och teater genom den egna firman Naomi Musikförlag & Filmproduktion. Bland uppdragsgivarna finns SVT, SR, BBC, Zentropa och Stockholms Stadsteater. Karabuda gör också musik för reklamfilm. (Vad förvånade vi blir, kan det vara förklaringen till att man allt oftare måste byta kanal?)
    Karabuda är engagerad i kulturskapandets villkor och arbetar med en mängd organisationer med en gemensam grund i skapande, yttrandefrihet och upphovsrätt: Han är ordförande i ECSA (The European Composer and Songwriter Alliance), ordförande i SKAP (Sveriges kompositörer och textförfattare), expertråd i frågor om yttrandefrihet och upphovsrätt till FN:s råd för mänskliga rättigheter.

    Ju djupare man gräver, ju oftare finns det någon med MENA-bakgrund i bakgrunden, som ser som sin mission att jämna Svensk kultur med marken…

    • Är du säker på att muslimerna skulle fixa nått de kommande 500 årena när de inte gjort så de senaste 1000 åren. Kan inte förstå hur ett folk som faktiskt försökte och vara framgångsrika inom vetenskap har backat så jävla långt in i grottan igen. ”Nämen nu har vi läst för mycket o flickor får gå i skola”. Nänä säger en tokig faan. Vi lyssnar på vad västvärlden kan om vapen o bomber, allt annat är inte vår lära. ”Hejhopp nu ska jag ut o spränga grannen o hans barn. Vi syns” Men va e detta? Här e de ju bara massa jord o sten! Trodde jag skulle till paradiset där mina jungfrur väntar på mig. Allah säger: MOOHAHAHA så här har jag lurat muslimer i 1400 år och dom tror fortfarande att mitt namn är Allah. MVH Iblis.

      MVH MR J
      Sciense rules.

KommenteraAvbryt svar