Jag har rätt att ha min fritid säger åtalad arab

MALMÖ. Han var på gång att anmäla till försäkringskassan att vårdbehovet minskat. Det hävdar 62-åringen, som är misstänkt för att ha bluffat till sig 3,6 miljoner kronor. Igår vittnade han inför Malmö tingsrätt.

Den 62-årige mannen som är reumatiker förs in i rättssalen i rullstol – som han även gjort de två tidigare rättegångsdagarna. Enligt hans sjukintyg kan ha varken stå upp, gå, använda sina händer eller lyfta på armarna. På fråga från försäkringskassan om vad han behöver hjälp med har han kort och gott svarat: allt. Och 62-åringen har gång på gång ansökt om att få mer assistanshjälp. I fjol hade han rätt till personlig assistans åtta timmar per dag – till en kostnad av 275 skattefria kronor i timmen.

Samtidigt har polisens spaningsfilmer visats under rättegången där 62-åringen syns strosa runt ensam på stan, bära tunga kassar och köra bil. Beslagtagna semesterfilmer under tidsperioden som han haft mångmiljonbidrag visar honom dansa, simma och sköta sig på egen hand. Åklagaren Anders Peterson frågar honom gång på gång hur det går ihop.

– Det som ni filmat har skett utanför den tid jag haft assistans. Jag har rätt att ha min fritid, svarar 62-åringen.

-Pettersson ser att Sydsvenskan inte vill berätta att reumatikern heter Samir El-Shemesani och är ett libanisiskt svin som har hamnat i fel fauna…

Andra små detaljer som PK inte nämner är:

  • Intisar Al Naser är frun, hon har fått 1,4 miljoner kronor i assistansersättning. Trots att Samir är gift så bor han ensam men det finns fem bilar registrerade på samma adress.
  • På Lina Shemesani, som är Samirs 21-åriga dotters bankkonto fanns 1,2 miljoner kronor – men hon har väl vunnit…
  • Samir El-Shemesani har haft flera personliga assistenter och kvitterade ut cirka 3,7 miljoner kronor i ersättning på fyra år.

Mer kan du läsa HÄR. 

Rätt_till_fritid

 

 

15 thoughts on “Jag har rätt att ha min fritid säger åtalad arab

  1. Hur man än vrider och vänder på det så är kulturer och folk olika, en del tycker man om, andra tycker man inte om. Ett folk och en kultur som har drabbats hårt av modern teknik och natur är japanerna. Efter Fukushima så flydde folket, det finns dock någon som stannat kvar för att ta hand om sina och andras kor i området, han har nu 300 kor och är nu av intresse för forskare världen runt. Hans egen anledning till att han stannar kvar ……………han älskar sina kor ! http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=14360&artikel=5669712

    • Det här kom jag att tänka på då vi vet hur män i MENA- länder sticker ifrån kvinnor och barn och hur afrikanska kvinnor sticker ifrån och lämnar sina barn i det område som fick dem själva att fly !

  2. ”På min fritid”? Så han betraktar bidragsfusket som ett jobb, som man kan ta ledigt från och åka på semester? Hur många millimeter är en centimeter, dra en millimeter från det så har ni ungefär en passande kaliber…

  3. Man kan ju undra över hur han tog sig hela vägen hit
    till Sverige? Företogs den möjligen i rullstol?
    Dessa ynkliga kryp som spelar handikappade för att
    stjäla pengar från verkligt handikappade, har ingen rätt
    till någon fritid, han borde inte ens ha rätt att vistas i Sverige,
    vilket han inte hade gjort heller, om vi hade haft ett uns av
    kontroll över vilka vi släpper över gränserna!

    En annan undran är när han nu är påkommen med fusk
    har försäkringskassan stoppat utbetalningarna till Svinet,
    eller fortsätter pengarullningen med oförminskad styrka?

    • Om jag förstått saken rätt så flyttade du till Sverige när det var seriösa personer som kom hit? Det är stor skillnad på att vara seriös och de scumbags som kommer nu.

KommenteraAvbryt svar